Logitech G502 Proteus Core

Σχεδίαση... Transformers, επιδόσεις Optimus Prime!

Το G502 προσφέρει, ωστόσο, και στοιχεία που κανένας άλλος προκάτοχός του δεν είχε φέρει στο προσκήνιο άλλοτε. Η ανάλυση λειτουργίας των 12.000 DPI στον αισθητήρα του είναι εύλογα αυτή που υπογραμμίζει η Logitech - καλώς ή κακώς στον κόσμο... αρέσουν τα υψηλά νούμερα σε προϊόντα τεχνολογίας - η αλήθεια είναι όμως πως σπάνια θα χρειαστεί κανείς να αξιοποιήσει το Proteus Core επί σειρά ωρών σε αυτό το επίπεδο. Τα 12.000 DPI κάνουν την κίνηση του G502 τόσο γρήγορη και ευαίσθητη, που μόνο PC gamers με μεγάλες οθόνες υψηλών αναλύσεων και πάρα, μα πάρα πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε ταχύτατη κίνηση από... τη μία άκρη του οπτικού τους πεδίου στην άλλη, θα βρουν εφαρμογή σε αυτήν την δυνατότητα. Για τους πιο πολλούς από μας ανάλυση τόσο υψηλή ωθεί σε λάθη και δυσκολότερη σκόπευση - κάτι που διαπιστώσαμε και πρακτικά. Ευτυχώς το συνοδευτικό λογισμικό της Logitech προσφέρει λεπτομερείς ρυθμίσεις, ώστε να έχει "στα ακροδάκτυλά του" ο παίκτης τον αριθμό των DPI που συνήθως αξιοποιεί, άμεσα.

Το συνοδευτικό software των Ελβετών κάνει και κάτι άλλο που οι προηγούμενες εκδόσεις του - και άλλα μοντέλα mouse - δεν μπορούν να κάνουν: ρυθμίζει την λειτουργία του αισθητήρα ανάλογα με την επιφάνεια που αυτός πρέπει να "διαβάσει". Έτσι μπορεί να λειτουργήσει με την ίδια ακρίβεια στο mouse pad που έχει κάποιος στο σπίτι του, στην λαμινέ επιφάνεια που έχει στο γραφείο του ή την ξύλινη που έχει το γραφείο ενός φίλου, εύκολα και γρήγορα (η παρουσία του software είναι απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια). Το ίδιο λογισμικό φροντίζει και για το ρόλο των 11 προγραμματιζόμενων πλήκτρων του G502, τα οποία μπορούν να αναλάβουν όχι μόνο την εκτέλεση συγκεκριμένων ενεργειών, αλλά και ακολουθίας ενεργειών (macros) "με μία κίνηση". Όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται και σε διαφορετικά σετ (profiles), εκ των οποίων 3 μπορεί να φιλοξενήσει το ίδιο το Proteus Core, και περισσότερα ο σκληρός δίσκος του εκάστοτε PC.

Στην πράξη, και μετά από κάποια ενασχόληση με τις ρυθμίσεις, το G502 προσέφερε αυτό ακριβώς που περιμέναμε: γρήγορο, ομαλό, προβλέψιμο, ακριβή έλεγχο που "απέδωσε καρπούς" σε όλα τα PC games όπου το χρησιμοποιήσαμε. Είναι, δίχως αμφιβολία, ένα από τα καλύτερα mouse για gaming που έχουμε δοκιμάσει ποτέ... και πιθανότατα το καλύτερο που έχει ποτέ προσφέρει η Logitech - και με την προϊστορία της δεδομένη, η διαπίστωση αυτή "μιλά από μόνη της". Με υλικά και ποιότητα κατασκευής υπεράνω κριτικής, απίθανο design και ευελιξία στις ρυθμίσεις που ελάχιστα άλλα προϊόντα έχουν να επιδείξουν, το Proteus Core θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για το καλύτερο δείγμα gaming mouse της χρονιάς. Θα πρέπει να εμφανιστεί κάτι αληθινά... εξωπραγματικό από ανταγωνιστικές εταιρείες για να προσφέρει συνολική εικόνα καλύτερη από αυτήν του G502 - και σε αυτήν την τιμή, μάλιστα, η οποία χαμηλή δεν είναι, είναι όμως απόλυτα δικαιολογήσιμη βάσει της ποιότητας του προϊόντος σε όλα τα επίπεδα. Να εξομολογηθούμε με πόση... περισσότερη ανυπομονησία περιμένουμε πια το νέο Unreal Tournament και πόσο θα θέλαμε να κυκλοφορούσε σύντομα το Destiny για PC; Θα το κάνουμε, απροκάλυπτα!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ