HP: Με σύντροφο τη μουσική

Συμμαχία με τη Universal Music για διαφοροποίηση στην αγορά, με φόντο τα Windows 8

Μόνο ως αναμενόμενο μπορεί να χαρακτηρίσει οποιοσδήποτε το γεγονός ότι, με την κυκλοφορία των Windows 8 στην αγορά, όλοι μα όλοι οι κατασκευαστές προσωπικών υπολογιστών - και άλλων συσκευών, πλέον! - φρόντισαν να έχουν νέα μοντέλα για διάθεση και προώθηση. Ο ανταγωνισμός, με άλλα λόγια, είναι εντονότερος από ποτέ και η εταιρεία που θα "συνδέσει" περισσότερο το όνομά της με τα Windows 8 τον επόμενο καιρό, έχει να περιμένει (και) εμπορικά οφέλη. H Hewlett Packard ήταν και πριν από την έλευση του νέου λειτουργικού ευνοϊκά τοποθετημένη στην αγορά, εννοεί ωστόσο να μην αφήσει την συγκυρία των Windows 8 ανεκμετάλλευτη. Για την ακρίβεια, σκοπεύει να τη συνδυάσει με κάτι που αγαπάμε όλοι, ώστε να προσφέρει στις δικές της προτάσεις ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: τη μουσική!

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε στο Παρίσι πριν από μερικές ημέρες - και στην οποία το Αθηνόραμα Digital παρευρέθηκε, προσκεκλημένο της HP - η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε μία στρατηγική συνεργασία σημαντική και πιθανώς αρκετή για να "γείρει την πλάστιγγα" της προτίμησης του κοινού προς τα δικά της μοντέλα έναντι του ανταγωνισμού. Η συνεργασία αυτή υλοποιείται με την υπηρεσία HP Connected Music, η οποία θα συνοδεύει από δω και στο εξής όλα τα προϊόντα της HP που βασίζονται σε Windows 8 και θα προσφέρει στο κοινό μια σειρά από προνόμια, καθώς και δωρεάν περιεχόμενο. Η Hewlett Packard φιλοδοξεί με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει τη συνολική "εμπειρία" της ακρόασης μουσικής και συμμετοχής σε συναυλίες, ως τμήμα της χρήσης ενός προσωπικού υπολογιστή HP, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Από τις αρχές Νοεμβρίου, λοιπόν, όλοι οι υπολογιστές της αμερικανικής εταιρείας που πωλούνται με Windows 8 θα φέρουν προεγκατεστημένη την ειδική γι' αυτά εφαρμογή που θα τους επιτρέπει να αξιοποιούν την υπηρεσία HP Connected Music. Αυτό πρακτικά σημαίνει: πρώτον, απεριόριστη πρόσβαση στο σύνολο (!) της βιβλιοθήκης δίσκων και singles της Universal Music για ακρόαση σε πραγματικό χρόνο (streaming). Δεύτερον, τη δυνατότητα απόκτησης 10 μουσικών κομματιών της επιλογής του χρήστη μηνιαίως, εντελώς δωρεάν, ως δώρο με τα πιο εξελιγμένα μοντέλα Η/Υ HP με Windows 8. Τρίτον, τη δυνατότητα συμμετοχής σε εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα σχετικά με τη μουσική, όπου δεν θα έχουν πρόσβαση καταναλωτές με προϊόντα μη-HP. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν prive συναυλίες όπως αυτή των No Doubt στην οποία παρευρεθήκαμε στο Παρίσι, ενώ τα δρώμενα περιλαμβάνουν συναντήσεις με τους αγαπημένους καλλιτέχνες του κοινού, παρουσία στις περιοδείες τους, ακόμη και επισκέψεις στα studio ηχογράφησης ή στα γυρίσματα των video clip μεγάλων επιτυχιών!

Η αλήθεια είναι πως όλα ακούγονται όντως ενδιαφέροντα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πόσο ευρεία είναι η γκάμα καλλιτεχνών της σύγχρονης μουσικής που εκπροσωπεί η Universal Music αυτή τη στιγμή: από τους Pearl Jam και τους Metallica μέχρι τον Will.i.am και τους Black Eyed Peas και από τον Andrea Bocelli και την Annie Lenox μέχρι τον... Justin Bieber και τη Lana Del Rey. Κυριολεκτικά κάτι για τον καθένα, δηλαδή! Η υπηρεσία HP Connected Music ίσως δεν είναι αρκετή για να πουλήσει "από μόνη της" περισσότερους Η/Υ της Hewlett Packard, είναι όμως πολύ πιθανό - όταν κάποιος καλείται ν' αποφασίσει βάσει τεχνικών χαρακτηριστικών, design και κόστους ανάμεσα σε παρόμοια μοντέλα κατασκευαστών - η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αναδειχθεί όντως σε συγκριτικό πλεονέκτημα που θα "γείρει την πλάστιγγα". Όπως πάντοτε, η αγορά θα αποφασίσει γι' αυτό. Για την ώρα η προσέγγιση της ΗP αξίζει σαφώς τα εύσημα γιατί είναι μελετημένη, διαφορετική και "δένει" πολύ καλά με άλλες της κινήσεις, όπως την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Beats Audio σε πολλά προϊόντα της για καλύτερη απόδοση του ήχου. Με άλλα λόγια, η επιλογή της μουσικής ως "συμμάχου" από την HP δεν είναι τυχαία. Είναι έξυπνη. Θα αποδώσει; Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ