H Microsoft εξαγοράζει την Perceptive Pixel

Για την τεχνογνωσία της δεύτερης σε επαγγελματικές εφαρμογές χειρισμού με αφή

Απ΄ότι φαίνεται, τελικά η Microsoft δεν πιστεύει στα συστήματα χειρισμού με αφή από... μόδα, ούτε τυχαία "ρισκάρει" το μέλλον της επενδύοντας τόσο αποφασιστικά σε αυτήν την προσέγγιση. Ο κολοσσός του Redmond ανακοίνωσε πως εξαγοράζει την Perceptive Pixel, μία σχετικά μικρή αλλά επιτυχημένη εταιρεία που ειδικεύεται στη δημιουργία συστημάτων χειρισμού με επιφάνειες πολλαπλών σημείων αφής. Η Perceptive Pixel εστιάζει σε αυτόν τον τομέα από το 2007 και αναπτύσσει λύσεις κυρίως επαγγελματικού χαρακτήρα για χρήση σε πληθώρα διαφορετικών "σεναρίων".

Στις επιδείξεις που έχει κάνει μέχρι σήμερα η Perceptive Pixel προκειμένου να δώσει παραδείγματα της τεχνογνωσίας που έχει συγκεντρώσει για το θέμα, χρησιμοποιεί σχεδόν πάντοτε πολύ μεγάλες επιφάνειες αφής (διαγωνίου τηλεοράσεων) και εξελιγμένα panel που επιτρέπουν χειρισμό παρόμοιο αυτού των iPad, αλλά σαφώς περισσότερο ευέλικτο και περίπλοκο. Το γνωστότερο παράδειγμα δικής της υλοποίησης σε hardware και software ήταν η κάλυψη των αμερικανικών προεδρικών εκλογών από το CNN το 2008, με μεγάλα επιτοίχια συστήματα που οι παρουσιαστές χειρίζονταν live με την αφή.

Με την εξαγορά της Perceptive Pixel είναι ολοφάνερο πως η Microsoft στοχεύει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της πρώτης στον επαγγελματικό χώρο και να την συνδυάσει με το νέο περιβάλλον χειρισμού Metro των Windows 8, έτσι ώστε να προσφέρει καινούργιες υλοποιήσεις "αφής" για επιχειρησιακά περιβάλλοντα. Με αυτόν τον τρόπο θα συμπληρώσει την καταναλωτική πλευρά των Windows 8, στην οποία ένας σημαντικός αριθμός κατασκευαστών θα συνεισφέρει το φθινόπωρο με tablets, laptops και προσωπικούς υπολογιστές all-in-one (όπως τα εξαιρετικά Vaio L). Αξίζει να σημειωθεί πως, για την ώρα, οι επαγγελματικές λύσεις της Perceptive Pixel κοστολογούνται σε... 40.000 δολάρια "και πάνω", όμως η Microsoft φιλοδοξεί να προσφέρει τις νέες της προτάσεις στην ίδια κατηγορία με πολύ, πολύ χαμηλότερο κόστος. Για να δούμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ