Βραβεία 2010: Hardware

Ό,τι... ποθεί ένα PC!

Όπως και στα πληκτρολόγια, έτσι και στα mouse η Microsoft έκανε την έκπληξη φέτος: όχι μόνο παρουσίασε το ομορφότερο προϊόν, αλλά το προίκισε και με εξελιγμένη τεχνολογία, καινοτομώντας παράλληλα σε κάποια από τα στοιχεία του! Η αντίπαλος Logitech, λοιπόν, που σε άλλες χρονιές είχε ωθήσει όλη την προϊοντική κατηγορία των mouse μπροστά με σημαντικές αλλαγές, φέτος περιορίστηκε στο redesign και την τελειοποίηση ήδη επιτυχημένων προϊόντων της. Ελπίζουμε, πάντως, αυτή η σχετική... "σιωπή" εκ μέρους της Logitech να προμηνύει κάτι εντυπωσιακό για το 2011!

Όσον αφορά στην προϊοντική κατηγορία των mouse γενικά, πάντως, είναι αλήθεια ότι η στασιμότητα που επικράτησε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Οι ρόλοι και τα σενάρια που συνοδεύουν το περιφερειακό αυτό εν γένει έχουν εν πολλοίς διευθετηθεί και θα πρέπει να αλλάξει κάτι ριζικά στα λειτουργικά συστήματα, τα PC games ή τις εφαρμογές για να δούμε αλλαγές και στη χρήση των mouse. Το δεύτερο δεν είναι πολύ πιθανό, οπότε... ενδέχεται απλώς εξελικτική "στις λεπτομέρειες" να είναι και η επόμενη χρονιά για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Από την άλλη, δεν θα θέλαμε και σε αυτό να διαψευστούμε; Ω, ναι!

Η επιλογή μας: Microsoft Arc Touch

Ο άνεμος ανανέωσης που πνέει στο σχεδιασμό πολλών προϊόντων της αμερικανικής εταιρείας τελευταία είναι σαφώς ευπρόσδεκτος: μετά το Arc Keyboard, το ήδη εντυπωσιακό Arc Mouse δέχεται... αναβάθμιση στο Arc Touch. Αυτή δεν είναι μόνο αισθητική, όμως, παρ' ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Έχει να κάνει και με τον τρόπο λειτουργίας του νέου μοντέλου, ο οποίος αξιοποιεί μία ολόκληρη επιφάνεια για την μετακίνηση στη οθόνη και την ίδια για τα πασίγνωστα πλήκτρα. Επιτρέπει, δε, την κύρτωση του κυρίως τμήματός του ώστε αυτό να είναι είτε ίσιο είτε καμπύλο - όχι για λόγους... πρωτοτυπίας, αλλά για ευκολία στη μεταφορά κι εξοικονόμηση ενέργειας. Σπάνια συναντά κανείς τόσα νέα στοιχεία και ταυτόχρονα τόσο προσεγμένο design σε ένα προϊόν, γι' αυτό και το Arc Touch αποσπά με... χαρακτηριστική άνεση το φετινό βραβείο μας για την κατηγορία του!

Η καλύτερη εναλλακτική πρόταση: Logitech Wireless Gaming Mouse G700

Οποιοσδήποτε αφοσιωμένος PC gamer θα υποστηρίξει σθεναρά πως, σε τίτλους που έχουν απαιτήσεις από τ' αντανακλαστικά του και άρα έχει τεράστια σημασία η ακαριαία μετάδοση των κινήσεών του στην οθόνη, μόνο τα ενσύρματα mouse μπορούν ν' ανταποκριθούν όπως πρέπει. Ε, αυτό είναι το πρώτο mouse της μαιτρ του είδους Logitech, το οποίο μπορεί να καλύψει αυτές τις απαιτήσεις, όντας ωστόσο ασύρματο. Χαρακτηρίζεται από όλα τα στοιχεία που έχουμε συναντήσει στα κορυφαία άλλα gaming mouse της ελβετικής εταιρείας - πληθώρα βοηθητικών κουμπιών και ρυθμίσεων, εργονομικός σχεδιασμός, ποιοτική κατασκευή - αλλά είναι ασύρματο. Προσφέρει, άλλωστε, και ενσύρματη σύνδεση για όποιον έχει... ανασφάλειες σχετικά μ' εκείνο το κρίσιμο deathmatch στο Crysis 2!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ