Βραβεία 2010: Hardware

Ό,τι... ποθεί ένα PC!

Φέτος συνέβη το... απίστευτο: η Microsoft, μία αμερικανική εταιρεία που αντικειμενικά δίνει περισσότερη σημασία σε άλλα πράγματα και όχι στο design όταν κατασκευάζει περιφερειακά για PC, σε ακριβώς αυτόν τον τομέα "φόρεσε τα γυαλιά" στην αρχι-αντίπαλό της, τη Logitech, η οποία εκεί υπερέχει στο 95% των περιπτώσεων. Γι' αυτό και το Arc Keyboard - που ακολουθεί σχεδιαστικά τη φιλοσοφία του περυσινού, επίσης υπέροχου Arc Mouse - ξεχώρισε ανάμεσα σε όλα τα άλλα προϊόντα του είδους. Ελπίζουμε η υπέρβαση να μην ήταν... εξαίρεση!

Από πλευράς εξέλιξης των πληκτρολογίων, πάντως, δύο πράγματα έχουμε να καταθέσουμε: μία ερώτηση και μια παρατήρηση. Η ερώτηση: προς τα πού και πώς να εξελιχθούν πια τα συγκεκριμένα προϊόντα; Κάθε εξειδικευμένη χρήση προσθέτει ή αφαιρεί κάτι αλλά, εν τέλει, ένα πληκτρολόγιο είναι πάντα ένα πληκτρολόγιο. Εκτός αν...; Ας μας διαψεύσει το 2011! Και η παρατήρηση: προσπάθειες για πρωτοτυπία και διαφοροποίηση, όπως το ηλιακό (!) πληκτρολόγιο της Logitech, γίνονται. Μήπως όμως οι 2-3 πρωταγωνίστριες στο χώρο εταιρείες πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται εκτός του πλαισίου "προσθέτω στοιχεία" και περισσότερο στο πλαίσιο του "αφαιρώ μέχρι να μείνει μόνο η ουσία", ώστε να προσεγγίσουν το πώς θα μπορούσε να είναι ένα μοντέρνο πληκτρολόγιο στο εγγύς μέλλον; Επίσης ας μας διαψεύσει το 2011!

Η επιλογή μας: Microsoft Arc Keyboard

Αληθινό... σοκ περιμένει όποιον θυμάται παρελθόντα πληκτρολόγια της αμερικανικής εταιρείας για χρήση σε Media Center στο σαλόνι και αντικρύσει έτσι... ξαφνικά το Arc. Είναι κυρτό, με καμπύλες που μόνο ως sexy μπορούν να χαρακτηριστούν, στρογγυλεμένο αλλά όχι cute: επιθετικό, μοντέρνο και απλώς υπέροχο, είναι το είδος του προϊόντος που απλώς απολαμβάνεις να έχεις στα χέρια σου. Το πολύ μικρό του βάρος, η υψηλή ποιότητα κατασκευής, ο λιλιπούτειος ασύρματος δέκτης και η πολύ ωραία αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση (θυμίζει πολυτελή laptop) βεβαίως συνυπολογίζονται. Κακά τα ψέματα, όμως: ακόμη και μετά από ώρες χρήσης, είναι το εκπληκτικό design αυτό που ξεχωρίζει. Κι ο λόγος που το βραβεύουμε!

Η καλύτερη εναλλακτική πρόταση: Logitech Wireless Illuminated Keyboard

Ο υποφωτισμός στα πληκτρολόγια δεν είναι καινούργια υπόθεση βέβαια, καθώς διάφορα laptop τον προσφέρουν εδώ και χρόνια, όπως σε desktop προϊόν μόλις πέρυσι τον είδαμε για πρώτη φορά (και πάλι από τη Logitech). Φέτος η ελβετική εταιρεία έκανε με αυτό το προϊόν το επόμενο λογικό εξελικτικό βήμα και κατέστησε εκείνο το πολύ καλό πληκτρολόγιο, ασύρματο. Προσέθεσε επίσης έναν αισθητήρα που ανιχνεύει πότε τα χέρια του χρήστη πλησιάζουν τα πλήκτρα ώστε να τα "ανάψει" (έτσι εξοικονομείται ενέργεια), διατηρώντας όμως τόσο τον πολύ όμορφο σχεδιασμό, όσο και την εξαιρετική αίσθηση κατά την πληκτρολόγηση. Για... νυχτερινούς τύπους (αλλά όχι μόνο), η καλύτερη διαθέσιμη επιλογή σήμερα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ