Tomb Raider Girl

Αυτή, ναι. Είναι Lara Croft!

Karima Adebibe. Vanessa Demoy. Lucy Clarkson. Jill de Jong. Elen Rocche. Rhona Mitra. Nell McAndrew. Αν τα ονόματα αυτά δεν θυμίζουν τίποτε στους φίλους και τις φίλες της στήλης, τότε πιθανώς δεν ακολούθησαν ποτέ από... πολύ κοντά τις περιπέτειες της Lara Croft, της εικονικής Βρετανίδας τυχοδιώκτριας που άλλαξε το πρόσωπο του gaming στα μέσα της δεκαετίας του '90. Αν το είχαν κάνει, θα είχαν ασφαλώς προσέξει ότι η Eidos επιλέγει σχεδόν σε κάθε νέο Tomb Raider να "ενσαρκώσει" για προωθητικούς σκοπούς την sexy πρωταγωνίστρια των τίτλων της με μία καλλονή ανάλογων... εχμ... εντυπωσιακών προσόντων - και τα προαναφερθέντα ονόματα δεν είναι άλλα από αυτά των γυναικών (φωτομοντέλων σε κάθε μία των περιπτώσεων) που έλαβαν μέρος στις εκστρατείες marketing της Eidos προσωποποιώντας τη Lara Croft σε πλήθος εκδηλώσεων και φωτογραφίσεων.

Mε το Tomb Raider Underworld προγραμματισμένο για κυκλοφορία τον Νοέμβριο, ένας νέος... πειρασμός με Desert Eagle θα κατακλύσει τις σελίδες των Web sites και των περιοδικών. Η διαφορά; Η καινούργια Lara Croft δεν είναι άλλο ένα φωτομοντέλο ή ηθοποιός που δείχνει ποθητή "τυλιγμένη" σε spandex: είναι, με απλά λόγια, η σωματικά ικανότερη γυναίκα που έχει ποτέ υποδυθεί την διάσημη femme fatale! Πιο συγκεκριμένα: Alison Caroll είναι το όνομα της, και αθλήτρια γυμναστικών επιδείξεων παγκοσμίου επιπέδου η ιδιότητά της (με την εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας). Η Caroll είναι μόλις 23 ετών, έχει ωστόσο εμπειρία 12 χρόνων στην ενόργανη και τη ρυθμική γυμναστική, δουλεύοντας και ως προπονήτρια της νεαρής ομάδας που κέρδισε το αγγλικό εθνικό πρωτάθλημα γυμναστικής επίδειξης πέρυσι. Έχει, με άλλα λόγια, όλα τα προσόντα - σωματικά και φυσικής κατάστασης - για να ενσαρκώσει την περισσότερο από κάθε άλλη φορα "ακροβατική" Lara Croft του επερχόμενου TR Underworld.

Η Caroll είναι με διαφορά η εμφανέστερα γυμνασμένη, αθλητική περσόνα της Lara Croft που έχουμε δει από την απαρχή της πορείας των Tomb Raider στην αγορά. Ειδικά εντατικά μαθήματα στην ιστορία και την αρχαιολογία, αλλά και ένα πολύ σκληρό πρόγραμμα εκπαίδευσης που περνούν οι μυστικοί πράκτορες των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών (σκοποβολή, μάχη σώμα με σώμα, επιβίωση κ.α.), θα της προσφέρουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα την οδηγήσουν να υποδυθεί με άνεση και επιτυχία την Lara Croft σε κάθε είδους events, εκπομπές, συνεντεύξεις, φωτογραφήσεις και άλλες ενέργειες marketing, σύμφωνα με την Eidos.

Η αλήθεια είναι ότι το πρόσωπο της Alison Caroll δεν είναι ό,τι κοντινότερο σε αυτό της Lara Croft, όπως τουλάχιστον το έχει καλλιεργήσει στο μυαλό εκατομμυρίων gamers η Eidos την τελευταία δεκαετία (είναι... χμ... λίγο περισσότερο cute απ' όσο το γεμάτο αυτοπεποίθηση και πονηριά της φλεγματικής Βρετανίδας). Τουλάχιστον η Αγγλίδα γυμνάστρια, η οποία εργαζόταν ως ρεσεψιονίστ (!) πριν αναλάβει τα νέα της καθήκοντα, δεν έχει ακόμη δηλώσει φανατική gamer, θαυμάστρια της Lara Croft, κάτοχος μετοχών της Eidos και άλλα "βαρύγδουπα" που είχαν σπεύσει να εξομολογηθούν με την πρώτη ευκαιρία οι περισσότερες προκάτοχοί της. Ειλικρίνεια - μετράει πάντοτε λίγο παραπάνω, σωστά;

Με αυτά και με κείνα, πάντως, η Angelina Jolie - παρά το αδιαμφισβήτητο sex appeal της και τη δημοτικότητά της ως ... πολύτεκνης μητέρας - δεν θα έχει πια τόσο εύκολο έργο στην ενσάρκωση της "απόλυτης Lara Croft", όταν η τρίτη ταινία Tomb Raider θα προβληθεί στους κινηματογράφους κάποια στιγμή μέσα στο 2009. Ο πήχυς βρίσκεται ψηλότερα από κάθε άλλη φορά (ο πήχυς, ο πήχυς...!) με την Alison Caroll και η Eidos δείχνει αποφασισμένη να προωθήσει δυναμικά τόσο τη νέα της Lara, όσο και το Tomb Raider Underworld. Τί άλλο να ευχηθούμε στην όμορφη αθλήτρια, λοιπόν, από ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στη... show biz του gaming;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ