Tekken 7

Προσεγμένο, εντυπωσιακό, άξιο της παράδοσής του

Όσοι και όσες πάντως έχουν μακρόχρονη σχέση με τα Tekken γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ουσία των τίτλων αυτών βρίσκεται στις συγκρούσεις με άλλους παίκτες - και εκεί, όπως και σε όλους τους σχετικούς με αυτόν τομείς, το Τ7 είναι σχεδόν άψογο. Διαθέσιμη φυσικά είναι η επιλογή σύγκρουσης δύο παικτών χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε από τους 38 χαρακτήρες στο ίδιο PS4, Xbox One ή PC, καθώς και όλες οι αντίστοιχες Δικτυακές επιλογές που αναμένει κανείς από ένα σύγχρονο fighting game επιπέδου ΑΑΑ. Τις πρώτες ημέρες υπήρχαν (όπως πάντοτε για να λέμε την αλήθεια...) κάποια μικροπροβλήματα με τους servers της Namco, καθώς αυτοί έπρεπε σταδιακά να φιλοξενήσουν πολλές χιλιάδες παίκτες τατόχρονα και η σύνδεση μεταξύ τους δεν ήταν σε πολλές περιπτώσεις εφικτή ή αξιόπιστη, όμως η κατάσταση βελτιώθηκε στην συνέχεια και την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν ήδη ικανοποιητική.

Σε αυτές τις συγκρούσεις, ανάμεσα σε παίκτες δηλαδή και ειδικά ανάμεσα σε έμπειρους, φαίνεται η έξοχη δουλειά που έχει γίνει από την Namco στην ισορροπία ανάμεσα στους χαρακτήρες, όπως και στον ρυθμό ή την ισχύ των κινήσεων και των συνδυασμών τους: επειδή το T7 είχε ήδη διανύσει 18 μήνες περίπου στις αίθουσες των coin-op είναι "ρυθμισμένο" στην εντέλεια και απαλλαγμένο από "παιδικές ασθένειες". Οι τρεις νέοι μηχανισμοί - Rage Art, Rage Drive και Power Crush - είναι θεαματικοί και χρήσιμοι, προσθέτοντας νέα "βέλη" στην φαρέτρα των παικτών (έστω κι αν η συνολική αίσθηση του T7 δεν απέχει πολύ από αυτήν του T6). Η επιλογή παιχνιδιού Treasure Battle άλλωστε - αυτή με την οποία θα ασχοληθούν τις περισσότερες ώρες οι "μοναχικοί" παίκτες ή εκείνοι που θέλουν οι μαχητές τους να έχουν μοναδική όψη στις Δικτυακές συγκρούσεις - προσφέρει ως ανταμοιβή το γνωστό... "εικονικό χρήμα" με το οποίο ο παίκτης μπορεί να "αγοράσει" κυριολεκτικά αμέτρητα ρούχα, στολίδια και αξεσουάρ. Αυτή η "στυλιστική" πλευρά του Tekken 7 είναι ενίοτε διασκεδαστική... από μόνη της!


O τεχνικός τομέας του νέου τίτλου της Namco είναι τόσο εντυπωσιακός κι ενδιαφέρων - ειδικά στην έκδοση για PC αλλά και σε αυτήν των PS4/PS4 Pro - ώστε επιλέξαμε να αφιερώσουμε ξεχωριστό άρθρο σ' αυτόν. Με δεδομένο το γεγονός ότι είναι τόσο ποιοτικός όσο και όλη η υπόλοιπη παραγωγή, δεν μπορεί να καταλήξει οποιοσδήποτε σε διαφορετικό συμπέρασμα: το καινούργιο Tekken είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία δείγματα του είδους ανεξαρτήτως φορμά και ήδη διεκδικητής για τον τίτλο του καλύτερου fighting game του 2017. Δεν είμαστε 100% βέβαιοι για το αν και κατά πόσο στην παρούσα του μορφή θα προσελκύσει "νέο αίμα" και θα επεκτείνει την πελατειακή βάση των Tekken - ή αν το προσελκύσει για πόσο θα το κρατήσει απασχολημένο με τις επιλογές παιχνιδιού για έναν παίκτη, καθώς το επίπεδο του ανταγωνισμού σε Δικτυακό περιβάλλον... παραδοσιακά αποθαρρύνει - όμως τα εύσημα αξίζουν ούτως ή άλλως στην Namco για την δημιουργία ενός Tekken προσεγμένου, συναρπαστικού και αντάξιου της μεγάλης παράδοσης της σειράς. Με την τελευταία να επιδεικνύει εμπορική πορεία 23 ετών πλέον, λίγο δεν το λες!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - editor’s choice - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ