Start the Party

Υπόθεση... οικογενειακή!

Είδος: Party
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €39,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Οι προτάσεις της Sony σε games για τους φίλους και τις φίλες που έχουν ήδη αποκτήσει ή σύντομα θ' αποκτήσουν το PlayStation Move είναι ουκ ολίγες. Ομολογουμένως δεν θα μπορούσε ανάμεσά τους να μην βρίσκεται κι ένας τίτλος που απευθύνεται κυρίως σ' όσους αρέσκονται να διασκεδάζουν με το PS3 και την παρέα ή την οικογένειά τους. Αυτός ακριβώς ο τίτλος είναι το Start the Party: μία παραγωγή που ναι μεν δεν επιδεικνύει τόσο εντυπωσιακά όσο άλλα games του Move τις πολλές δυνατότητες του νέου τρόπου χειρισμού, αλλά θα ψυχαγωγήσει τους πάντες με την απλότητα και την αμεσότητα που την χαρακτηρίζουν.

Το Start the Party είναι μία συλλογή από mini-games που θα θυμίσει έντονα στους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital τα μέλη της οικογένειας των τίτλων EyeToy, των πρώτων games της Sony που λειτουργούσαν στο PlayStation 2 με τη χρήση της κάμερας του συστήματος και χρησιμοποιούσαν ένα μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης. Το Start the Party "διαβάζει" τις κινήσεις του παίκτη, αλλά και τα αντικείμενα του περιβάλλοντος που βρίσκονται απέναντι από την κάμερα PlayStation Eye και τα προβάλει στην οθόνη. Στην άκρη του χειριστηρίου του PlayStation Move (εκεί που βρίσκεται η ειδική φωτιζόμενη σφαίρα) το λογισμικό προσθέτει μία σειρά από αντικείμενα ή gadgets, με τη χρήση των οποίων ο παίκτης μπορεί να συμμετέχει στις διάφορες δραστηριότητες.

Στα mini-games που προσφέρονται ο παίκτης καλείται, για παράδειγμα, να σώσει μια ομάδα από νεογνά πτηνά τα οποία προσπαθούν να προσγειωθούν στις φωλιές τους που βρίσκονται στην άκρη της οθόνης, να βοηθήσει μια ομάδα αλεξιπτωτιστών να προσγειωθεί πάνω σε σχεδίες και να αποφύγει τους καρχαρίες που την πολιορκούν ή ακόμη και να σχεδιάσει διάφορα μ' ένα εικονικό πινέλο σε περιορισμένο χρονικό διάστημα. Το Start the Party αποδεικνύεται απίθανα διασκεδαστικό όχι μόνο λόγω της φύσης των mini-games, τα οποία είναι ούτως ή άλλως σχεδιασμένα έτσι ώστε να προκαλούν... ξεκαρδιστικά αποτελέσματα, αλλά και λόγω των χιουμοριστικών χαρακτήρων που εμφανίζονται στην οθόνη και δίνουν τις κατάλληλες εντολές ή περιμένουν τις κινήσεις του παίκτη για να εξαφανιστούν.

Παρά το γεγονός ότι η κάμερα του PlayStation Eye δεν θεωρείται πια κορυφαία ως προς την ανάλυση του αισθητήρα της και τη λεπτομέρεια της εικόνας που μπορεί να καταγράψει, το περιβάλλον μέσα στο οποίο βρίσκεται το PS3 και οι παίκτες απεικονίζεται πειστικά και καθαρά. Ο παίκτης που κρατά στα χέρια του το χειριστήριο του PlayStation Move είναι ο... απόλυτος πρωταγωνιστής, καθώς το Start the Party αναγνωρίζει μόνο τις δικές του κινήσεις στο χώρο, αγνοώντας ο,τιδήποτε άλλο ώστε να είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερο. Η ανταπόκριση στις κινήσεις των gamers είναι και σε αυτόν τον τίτλο, όπως σε όλους έχουμε παίξει μέχρι στιγμής στο Move, άμεση: κάθε εντολή που δίνεται μεταφέρεται χωρίς καμία καθυστέρηση στην οθόνη κι ο παίκτης αισθάνεται ότι... έχει στα χέρια του μια σειρά από gadgets όπως πχ. ένα ανεμιστηράκι ή μια ξυριστική μηχανή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ