Resistance 3

Τρίτο και καλύτερο - και φυσικά 3D!

Το Resistance 3, όντας τίτλος αιχμής για τη Sony Computer Entertainment, δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίζει και τις δύο τεχνολογίες που το PlayStation3 έχει φέρει στο προσκήνιο περισσότερο από κάθε άλλο σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης: την ανίχνευση κίνησης και την εικόνα 3D. Η πρώτη υλοποιείται μέσω του PlayStation Move, φυσικά, και αξιοποιεί τόσο το χειριστήριο της Sony μεμονωμένα, όσο και ενσωματωμένο στο περιφερειακό SharpShooter που γνωρίζαμε από το Killzone 3. Η εικόνα 3D προσφέρεται στο κοινό που διαθέτει συμβατή τηλεόραση ή προβολέα 3D και, απ' όσο είμασταν σε θέση να κρίνουμε, είναι άκρως ικανοποιητική, έστω κι αν η υλοποίηση στο Killzone 3 ήταν εντυπωσιακότερη.

Φυσικά οι παίκτες που θέλουν να παίξουν... παραδοσιακά το Resistance 3 είναι αριθμητικά περισσότεροι και, γι' αυτούς, η δημιουργός Insomniac δεν άφησε στον τεχνικό τομέα περιθώριο για παράπονα. Τα γραφικά είναι υπέροχα: φροντισμένα και λεπτομερή αλλά, πολύ περισσότερο, ατμοσφαιρικά και πολύ υψηλού επιπέδου από καλλιτεχνικής πλευράς, περιγράφουν άκρως επιτυχημένα τις τοποθεσίες, τους χαρακτήρες και τα τέρατα των Chimera. Τα ειδικά εφέ είναι εκπληκτικά σε σημεία, χωρίς να καταλήγουν... του εντυπωσιασμού και μόνο. Η μουσική καταφέρνει να σταθεί στο ίδιο πολύ υψηλό επίπεδο, όπως και η απόδοση των διαλόγων από τους χαρακτήρες, ενώ τα εφέ των όπλων και των εκρήξεων είναι η καλύτερη δικαιολογία για να αποκτήσει κανείς εκείνο το μικρό πολυκάναλο ηχοσύστημα home cinema που πάντα σκεφτόταν. Ο χειρισμός είναι ακριβής σε όλες τις περιπτώσεις και οι επιλογές ρυθμίσεων καλύπτουν όλα τα απαραίτητα.

Από τα παραπάνω εύκολα μπορεί να διακρίνει κανείς γιατί η Sony θεωρεί το Resistance 3 ένα από τα top games της φέτος: δεν έχουμε πρακτικά κανένα αρνητικό να του προσάψουμε - κι αυτό δεν μπορούμε να το πούμε για πολλά games σήμερα. Αν έπρεπε να έχουμε ένα παράπονο μικρό, μόνο ένα, θα ήταν αυτό: η Insomniac θα μπορούσε ίσως να είχε δείξει πιο πολλή τόλμη στην εισαγωγή νέων στοιχείων. Τα shoot' em up την τελευταία διετία έχουν αρχίσει, ομολογουμένως, να πλησιάζουν τα όριά τους εξελικτικά και κάθε φορά που ασχολούμαστε με μια παραγωγή ΑΑΑ επιπέδου, ελπίζουμε πως θα δούμε αυτό που θα τα ωθήσει στο επόμενο στάδιο. Το Resistance 3 δεν κάνει την υπέρβαση, παραμένοντας πιστό στην κληρονομιά της σειράς. Εξασφαλίζει έτσι τον αντικειμενικό του σκοπό: να είναι μια κορυφαία παραγωγή, άκρως προσεγμένη σε όλα, που θα προσφέρει αμέτρητες ώρες διασκέδασης. Γι' αυτό και συστήνεται ανεπιφύλακτα, άλλωστε, σε όλους τους φίλους των shoot' em up. Αλλά, την επόμενη φορά, Insomniac; Αφού μπορείς, κάνε την... την καλή!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ