Resistance 3

Τρίτο και καλύτερο - και φυσικά 3D!

Τα δύο σημαντικότερα πράγματα που διαφέρουν στο Resistance 3 σε σχέση με τον προκάτοχό του, είναι αυτά που καθιστούν και την αίσθησή του αλλιώτικη. Το ένα είναι το θέμα της ενέργειας, που εδώ δεν αναπληρώνεται σιγά-σιγά μόνη της, αλλά ο παίκτης πρέπει να την αναπληρώσει με τα γνωστά... "φαρμακεία" (medipacks). Το άλλο είναι το θέμα των διαθέσιμων όπλων: δεν έχουμε πια μόνο μέχρι δύο, αλλά πολύ περισσότερα, εναλλάξιμα οποιαδήποτε στιγμή. Μερικά από αυτά τα όπλα είναι άκρως εντυπωσιακά, ενώ τα περισσότερα επιδέχονται "αναβαθμίσεις" κι έχουν δευτερεύοντα τρόπο χρήσης.

Τα παραπάνω στοιχεία καθιστούν το Resistance 3 περισσότερο... αγχωτικό και αγωνιώδες, αλλά και περισσότερο ευέλικτο. Εξισορροπούν το ένα το άλλο κατά τη γνώμη μας επιτυχημένα, έστω κι αν είναι όντως... κομμάτι εκνευριστικό να ψάχνει κανείς για "γιατρικό" στο τέλος ενός επιπέδου, με αντίπαλο κάποιον τεράστιο και δύσκολο εχθρό, αλλά με "μία ανάσα" μόνο ενέργειας διαθέσιμη. Οι αντίπαλοι εξωγήινοι, δε, είναι σαφώς εξυπνότεροι απ' ότι στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας πειστικά το περιβάλλον και "κυκλώνοντας" τον παίκτη όταν τούς δίνεται η ευκαιρία. Τα παραπάνω προφανώς έχουν κάνει το Resistance 3 δυσκολότερο, αλλά ενίοτε κι αληθινά απολαυστικό, κυρίως λόγω των καλοφτιαγμένων, πρωτότυπων όπλων και της ποικιλίας που χαρακτηρίζει τα πεδία μάχης του τίτλου.

Το σεναριακό τμήμα, το οποίο θα απασχολήσει τους περισσότερους παίκτες για 12-14 ώρες κατά μέσο όρο, είναι φροντισμένο και χαρακτηρίζεται από καλό ρυθμό και ποικιλία - και τα δύο σημαντικά. Το ίδιο σεναριακό τμήμα μπορούν να ολοκληρώσουν συνεργατικά δύο παίκτες ταυτόχρονα. Ένα μεγάλο ποσοστό όμως των κατόχων PS3 θα επενδύσουν πιο πολλές ώρες στη Δικτυακή πλευρά του τίτλου, στην οποία έχει δοθεί έμφαση αυτή τη φορά. Ως τρόποι παιχνιδιού παρόντες είναι οι τυπικοί - Deathmatch, Team Deathmatch και Capture the Flag - αλλά και οι περισσότερο περίπλοκοι κι ενδιαφέροντες, όπως οι War Games, Breach και Chain Reaction. Αυτοί αναθέτουν συγκεκριμένες "αποστολές μέσα στις αποστολές" και, ειδικά μεταξύ έμπειρων παικτών, μπορούν να στηρίξουν αληθινά... επικές μάχες! Νέο στοιχείο στις Δικτυακές επιλογές παιχνιδιού είναι αυτό των λεγόμενων Abilities (ειδικές δυνατότητες που ο παίκτης μπορεί να αξιοποιήσει κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων), ενώ βελτιωμένος είναι ο μηχανισμός αναβάθμισης των όπλων, που προσφέρει όλο κι ισχυρότερες ή ευέλικτες εκδόσεις τους, όσο το online επίπεδο του παίκτη ανεβαίνει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ