PS Vita: τα άλλα games της Sony

Ποιοί τίτλοι από το PS Store αξίζουν της προσοχής των gamers;

Everybody's Golf

Μία οικογένεια τίτλων που εδώ και χρόνια "έχει το κοινό της", όπως λέμε. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που ανήκουν σε αυτό, σαφώς και θα διασκεδάσουν με το γνωστό cute στυλ των χαρακτήρων και τα καμώματά τους, καθώς και το απλό αλλά ακριβές μοντέλο υπολογισμού κάθε βολής στα όμορφα σχεδιασμένα γήπεδα. Οι υπόλοιποι, ωστόσο, θα παρατηρήσουν γρήγορα ότι από τεχνικής πλευράς το Everybody's Golf δεν είναι και το... οπτικοακουστικό αριστούργημα ακριβώς, ότι η δυσκολία σε πολλές από τις προκλήσεις είναι από άνιση έως παράλογη, ότι οι Δικτυακές επιλογές είναι ενδιαφέρουσες αλλά... ως εκεί. Όπως προείπαμε, όσοι ξέρουν πως το Everybody's Gold θα τους αρέσει, αγοράζουν άφοβα. Οι υπόλοιποι προσπερνούν, καθώς υπάρχουν games για το Vita αυτή τη στιγμή που αξίζουν πολύ περισσότερο τα ίδια χρήματα.
Βαθμολογία: ***/*****

MotorStorm RC

Όσοι αγάπησαν σε κάποια φάση της ζωής τους τα... ραδιοτηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια θα εκπλαγούν με αυτήν την πρωτότυπη εκδοχή των διάσημων MotorStorm του PS3. Είναι, χωρίς υπερβολή, ό,τι κοντινότερο σε αυτά μπορεί να υπάρξει με τη χρήση των δύο αναλογικών μοχλών του Vita! Ο έλεγχος είναι δύσκολος στην αρχή αλλά μόλις ο παίκτης τον συνηθίσει, θ' απολαύσει δεόντως τις θεότρελες κούρσες που λαμβάνουν χώρα σε πίστες ειδικά σχεδιασμένες ώστε να ενθαρρύνουν την εντυπωσιακή οδήγηση. Τα γραφικά και ο ήχος δεν είναι συγκλονιστικά, αλλά δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία κανείς σε αυτά, όσο στο πειστικό μοντέλο συμπεριφοράς των οχημάτων και την ένταση κάθε αγώνα. Με πολλαπλές επιλογές παιχνιδιού και συμβατότητα CrossPlay με το PS3, το MotorStorm RC αντιπροσωπεύει και τα... 6 πιο καλοξοδεμένα ευρώ μπορεί να δώσει κάποιος στο PS Store για το Vita τώρα. Σε προσιτά games τέτοιας ποιότητας, "όχι" δεν θα πούμε ποτέ!
Βαθμολογία: ****/*****

Escape Plan

Τα games γρίφων και τα games με πρωτότυπη εικαστική προσέγγιση αποκτούν εκπρόσωπο-remix με αυτήν την αξιοπρόσεκτη, ιδιότυπη δημιουργία. Δεν υπάρχει, για παράδειγμα, καμία των περιπτώσεων να μην εντυπωσιαστεί κανείς από τα... μόνο ασπρόμαυρα (!) γραφικά του, που όμως έχουν σχεδιαστεί ως καρικατούρες και φαίνονται πανέμορφα στη οθόνη του Vita. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστεί και με τους ενίοτε πανέξυπνους γρίφους, που έχουν τη μορφή δωματίων απ' όπου θα πρέπει να δραπετεύσουν οι δύο πρωταγωνιστικοί χαρακτήρες. Ο χειρισμός είναι επίσης πρωτότυπος, αφού αξιοποιεί μόνο τις δύο επιφάνειες αφής του Vita ή τους αισθητήρες και σχεδόν καθόλου (!) τους αναλογικούς μοχλούς. Πρόκειται για το είδος της παραγωγής που ναι μεν προορίζεται για cult hit κι όχι mega hit, συνιστούμε όμως σε κάθε φίλο ή φίλη του Αθηνόραμα Digital που θέλει να παίξει κάτι πέρα από τα τετριμμένα, να το αποκτήσει. Αν μη τί άλλο, για το απαράμιλλο στυλ και το χιούμορ του: το μοναδικό, έχει δική του αξία!
Βαθμολογία: ****/*****

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ