PS3 "Slim": Η παρουσίαση

Nαι, πλέον αγοράζουμε!

Δύο είναι οι μόνες αλλαγές που δεν προσθέτουν, αλλά αφαιρούν χαρακτηριστικά σε σχέση με το PS3 "Phat". H μία σχετίζεται με την δυνατότητα εγκατάστασης άλλου λειτουργικού (δηλαδή Linux) στο PS3 πέραν του Cross Media Bar της Sony. Άποψή μας είναι πως η απώλεια είναι μικρή κι αφορά ένα απίθανα μικρό ποσοστό του επίδοξου αγοραστικού κοινού, καθώς οι διανομές Linux που είναι κατάλληλες για εγκατάσταση στο "Phat" δεν αξιοποίησαν ποτέ όλα τα 512 ΜΒ μνήμης του (μόνο τα 256) και ως εκ τούτου είναι αργές και ανεπαρκείς για να συγκριθούν πραγματικά με την αίσθηση που δίνουν όταν χρησιμοποιούνται σε PC. Δεν κάνουμε καν λόγο για τις ώρες και τη γνώση που χρειάζεται για να φέρει κανείς μία έκδοση π.χ. του Ubuntu σε επίπεδο αξιοποιήσιμο.

Η άλλη αλλαγή ή απώλεια σχετίζεται με τη συμβατότητα του PS3 με games του PS2: χωρίς περιστροφές, αυτή η δυνατότητα δεν προσφέρεται πλέον, ούτε σε μορφή hardware oύτε σε μορφή software. Αυτό ίσως είναι σημαντικότερο θέμα από το Linux αλλά και πάλι, κατά τη γνώμη μας, όχι άξιο σοβαρής συζήτησης πια: στην εποχή του 1080p και του ήχου DTS Master Audio, είναι απλώς αστείο να υπάρχει η εντύπωση πως θα αγόραζε κάποιος ένα PlayStation3 για να παίξει τίτλους του PS2 ή ότι αυτός ο κάποιος δεν έχει ήδη ένα PS2.

Δύο τελευταίες αλλαγές που αξίζει να αναφερθούν: το PS3 Slim δεν μπορεί να τοποθετηθεί όρθιο, όπως μπορεί το "Phat", τουλάχιστον όχι με απόλυτη σταθερότητα. Η Sony θα κυκλοφορήσει πάντως ειδικό stand που θα επιτρέπει αυτήν την τοποθέτηση. Επίσης, το PS3 Slim δεν έχει διακόπτη on/off στο πίσω μέρος, οπότε βρίσκεται πάντοτε σε κατάσταση stand-by και φυσιολογικά - όπως κάθε συσκευή - "τραβά ρεύμα", έστω κι αν είναι ελάχιστο.

Για να είμαστε ειλικρινείς, σε αυτήν την κατάσταση υποθέτουμε πως είναι ούτως ή άλλως μόνιμα και το... 99% των "Phat" PS3 (δεν έχουμε δει ποτέ κανέναν να ψαχουλεύει πίσω από το PS3 του για να το ενεργοποιήσει). αλλά για τους... παθιασμένα οικολόγους ανάμεσά μας η αλλαγή αυτή ίσως αξίζει αναφοράς. Για όσους πάντως ανησυχούν για περιπτώσεις που π.χ. έχουμε διακοπές ρεύματος στη λήξη των οποίων η τάση μπορεί να επανέλθει μεγαλύτερη, υπάρχει πάντα η λύση του προστατευμένου πολύπριζου, που χρησιμοποιούμε και προτείνουμε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ