PlayStation4: η ετυμηγορία

Έχοντας λάβει στα υπ' όψιν όλους τους παράγοντες επιλογής, το προτείνουμε για αγορά;

Δέκα μήνες. Τόσο χρειάστηκε η Sony για να αποκαλύψει, προωθήσει, κατασκευάσει και τελικά κυκλοφορήσει το PlayStation4 στην παγκόσμια αγορά - ένα προϊόν με "ειδικό βάρος" σημαντικό για την ιαπωνική εταιρεία και την σύγχρονη ηλεκτρονική διασκέδαση γενικότερα. Ήταν ομολογουμένως μια... κούρσα συναρπαστική από το Φλεβάρη ως το Νοέμβρη, με ουκ ολίγες εκπλήξεις - ευτυχώς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ευχάριστες - και με "δυνατό" ξεκίνημα για το νέο σύστημα σε Αμερική και Ευρώπη. Σήμερα το PlayStation4 κυκλοφορεί και στη χώρα μας, ξεκινώντας στην ουσία την επόμενη γενιά gaming, καθώς το WiiU δεν ανήκει σε αυτήν και το Xbox One για την ώρα απουσιάζει.

Στο πλαίσιο της Αθηνόραμα Digital Week που έχουμε αφιερώσει στο PS4 εξετάσαμε όλα τα σημαντικά που αφορούν σε αυτό το προϊόν, από το υλικό του αυτό καθ' αυτό και τις νέες δυνατότητες που αυτό καθιστά εφικτές, μέχρι την εικόνα που δίνει ως σύστημα για gaming και ως σύστημα γενικότερων λειτουργιών. Νωρίτερα είχαμε καταθέσει τις εντυπώσεις μας από το νέο του γραφικό περιβάλλον, καθώς και τις παρουσιάσεις μας για τα Resogun, Contrast, Knack και Killzone Shadowfall. Έχουμε... συζήσει ένα μήνα σχεδόν μαζί του, κατά τον οποίο (με εξαίρεση το Gran Turismo 6) πρακτικά μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας και φυσικά πάρα πολύ από το χρόνο μας. Έχουμε, λοιπόν, απάντηση στην ερώτηση: "αξίζει να αγοράσω ένα PlayStation4;". Και αυτή είναι σαφής.

Ναι, αξίζει... για τους αφοσιωμένους gamers και μόνο, ωστόσο. Για την ώρα.

Οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν αναλυθεί στα προηγούμενα άρθρα, τους υπενθυμίζουμε όμως επιγραμματικά. Ένα: στην παρούσα του μορφή το PS4 είναι σχεδόν αποκλειστικά διαμορφωμένο για λειτουργία σε games - με όλες τις άλλες λειτουργίες είτε ελλιπείς, είτε απούσες. Δύο: η βιβλιοθήκη του PS4 καλύπτει μεν με games τις βασικές κατηγορίες τίτλων (τις δημοφιλέστερες για τον αφοσιωμένο gamer κατά βάση), αλλά σε άλλες κατηγορίες έχει είτε ελάχιστους εκπροσώπους, είτε καθόλου ακόμη. Τρία: με εξαίρεση το Killzone Shadowfall και το Resogun, το PS4 δεν απολαμβάνει ακόμη αρκετές ποιοτικές αποκλειστικότητες - και οι αφοσιωμένοι gamers θα διακρίνουν μεν στο PS4 διαφορά ανάμεσα στις εκδόσεις τίτλων που κυκλοφορούν και σε αυτό, και σε PS3/Xbox 360, αλλά αυτή δεν είναι αντιληπτή από όλους. Όχι ακόμη, τουλάχιστον.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ