PC Gaming. Σήμερα, για ποιούς;

Ποιό είναι το προφίλ των ανθρώπων που παίζουν με Η/Υ, λοιπόν;

Υπάρχουν, συν τοις άλλοις, τύποι gaming που απλώς δεν έχουν εξερευνήσει σε ικανοποιητικό βαθμό οι "κονσόλες", πόσο μάλλον σε βαθμό αρκετό για να "κλέψουν" κοινό από τα PC. Αναφερόμαστε φυσικά στα online RPG τύπου World of Warcraft, τα οποία αριθμούν στο σύνολό τους δεκάδες εκατομμύρια παίκτες. Αυτό το κοινό όχι μόνο δεν συρρικνώνεται, αλλά διευρύνεται - και με το μοντέλο της δωρεάν εισόδου στους κόσμους τους, όπως αυτό πρακτικά καθιερώθηκε φέτος, τα online games αυτού του τύπου θα παραμείνουν "προνόμιο" (και πλεονέκτημα) των Η/Υ για χρόνια ακόμη.

Θα ήταν, ωστόσο, λάθος να περιορίσει κανείς τους PC gamers αποκλειστικά στο προφίλ του τεχνομανιακού guru, του απαιτητικού με την εικόνα και τον ήχο, του μανιακού με τα strategy games ή του... νοσταλγικού, που παίζει μόνο games που τον ενδιέφεραν και 15 χρόνια πριν. Αν θέλει να είναι κανείς ακριβής, θα πρέπει να συμπεριλάβει και πολλούς, πολλούς άλλους στο προφίλ του PC gamer. Όσους και όσες αγαπούν τα απλά, "γρήγορα" αλλά εθιστικά arcade games, όπως αυτά που κυκλοφορεί με επιτυχία εδώ και τόσο καιρό η Popcap. Όσους και όσες ασχολούνται με τα social games τύπου Farmville στο Facebook. Όσους και όσες ασχολούνται με όλων των ειδών τα Flash games, που απαιτούν απλώς έναν Web browser. Ακόμη και όσοι ή όσες ασχολούνται την... "Πασιέντζα" των Windows θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως PC gamers: αν μη τί άλλο, παίζουν περισσότερο απ' ότι οι πιο πολλοί κάτοχοι Wii!

Προσθέτοντας κανείς όλα τα παραπάνω, αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως είναι εν τέλει μικρός - ή και καθόλου μικρός - μύθος ο "θάνατος του PC gaming". Ναι, άλλα συστήματα έχουν "κλέψει" σημαντικό ποσοστό των παικτών μακριά από τους Η/Υ. Ναι, το PC gaming συνεχίζει να είναι ακριβότερο "άθλημα" απ' ότι η ενασχόληση με ένα PS3 ή ένα Xbox 360. Όμως αυτό που πρακτικά συνέβη την τελευταία δεκαετία, είναι κάτι άλλο: η "πίττα" του gaming μεγάλωσε απίστευτα από την εποχή που gaming και Η/Υ ήταν σχεδόν συνώνυμα. Και όπως η "πίττα" αυτή μεγάλωσε σε... διάμετρο, έτσι και το κοινό του PC gaming εξαπλώθηκε προς νέες κατευθύνσεις. Κατευθύνσεις στις οποίες όλοι έχουμε κινηθεί κατά καιρούς. Κατά μία έννοια, λοιπόν, ίσως είμαστε... όλοι PC gamers. Αυτό που διαφέρει ανάμεσά μας, είναι ο αριθμός των τρόπων!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ