PC Gaming: Αύριο, για ποιούς;

Οι προοπτικές του απέναντι σε smartphones, tablets, Xbox 720 και... PS4!

Μία... τρίτη απάντηση; Θα μπορούσε να την έχει και πάλι η Microsoft, αν και θα πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρότερα απ' ότι στην περίπτωση του Xbox 360 για να το πετύχει. Αναφερόμαστε φυσικά στο Kinect, το οποίο θα γίνει επίσημα συμβατό με Windows 7 και Windows 8 σε μερικούς μήνες (ανεπίσημα είναι ήδη), φέρνοντας και τα PC στον πολυσυζητημένο χώρο του gaming με αναγνώριση κίνησης. Φυσικά είναι εντελώς διαφορετικό και ως "στήσιμο" στο γραφείο το Kinect απ' ότι στο σαλόνι... ενώ θα πρέπει να δούμε και τί είδους games σε PC το αξιοποιούν. Όμως αν κρίνουμε από τη δουλειά που έχουν κάνει οι ερασιτέχνες hackers του μέχρι στιγμής, προοπτικές έχει. Ίσως όχι να είναι το... μέλλον του PC gaming, αλλά ένα μέρος του. Γιατί όχι;

Μια τελευταία απάντηση μπορεί να έχουν εταιρείες που καταλαβαίνουν την ισχυρή θέση των συστημάτων οικιακής ψυχαγωγίας του σαλονιού, θέλουν να την εκμεταλλευτούν εμπορικά, αλλά δεν ξεχνούν και την υπεροχή των PC στο χώρο του online gaming. Ενδιαφέρουσα είναι η περίπτωση, για παράδειγμα, της CCP: όπως είχαμε αναφέρει στην κάλυψη της Ε3 2011 τον Ιούνιο, η εταιρεία αναπτύσσει ένα Δικτυακό shoot' em up πρώτου προσώπου για το PS3, το Dust 514, το οποίο όμως "συνεργάζεται" με το EVE Online, το γνωστό Δικτυακό RPG της ίδιας εταιρείας! Τέτοιες "συνέργειες" θα μπορούσαν να είναι άκρως ενδιαφέρουσες: να φανταστεί κανείς τί θα μπορούσε να κάνει π.χ. η Blizzard, αν συνδύαζε ένα διάδοχο του World of Warcraft με κάποιο τίτλο για PS3/Xbox 360, φτάνει!

Σε κάθε περίπτωση, οποιεσδήποτε και να φαντάζουν αυτή τη στιγμή οι προοπτικές του PC gaming για τα επόμενα χρόνια, ένα είναι το βέβαιο: ακόμη και το χειρότερο δυνατό σενάριο δεν θα πάψει να περιλαμβάνει τους Η/Υ στο γενικότερο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασκέδασης. Μπορεί να ειδικευτεί σε "κάθετες ομάδες" παικτών, να διευρυνθεί "οριζόντια" σε ευρύ κοινό με το casual ή το social gaming (διόλου ευκαταφρόνητα), μπορεί, μπορεί, μπορεί... όμως σε καμία περίπτωση δεν θα εκλείψει, όπως οι "Κασσάνδρες" εικάζουν εδώ και χρόνια. Θα έχει για καιρό ακόμη μία θέση, ακριβώς επειδή σε πολλά πράγματα το PC gaming είναι αναντικατάστατο. Και, ε, αν φτάσουμε πια να καταργήσουμε τους Η/Υ σε γραφεία και σπίτια για κάτι άλλο, το συζητάμε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ