Metro 2033

Τρόμος στη Μόσχα, προσεγμένος!

Είδος: Shooter
Φορμά: PC,Xbox 360
Τιμή: €44,99

Εταιρία: THQ
Διανομή: Zegetron

Το σεναριακό πλαίσιο των μεταποκαλυπτικών - ή... "μετά την καταστροφή" video games έχει αποτελέσει βάση για ένα αριθμό από ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που έχουμε δει κατά καιρούς - αποδεικνύεται μάλιστα αρκετά δημοφιλές ώστε ακόμη και σχετικά μικρές προγραμματιστικές ομάδες να μην διστάζουν να στηρίζουν δημιουργίες τους σε αυτό, υλοποιώντας ξεχωριστές προτάσεις που έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τα ήδη γνωστά. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Metro 2033, που αναπτύχθηκε από την ουκρανική εταιρεία δημιουργίας 4A Games και κυκλοφόρησε πρόσφατα με την THQ ως εκδότρια. Η 4Α αποτελείται από μέλη της ομάδας που δημιούργησε το πολύ καλό S.T.A.L.K.E.R. πριν από 2 χρόνια - κάτι που γίνεται αντιληπτό από το πρώτο κιόλας λεπτό ενασχόλησης με τον νέο τίτλο.

Το Metro 2033 στηρίζεται σε υλικό από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Ρώσου συγγραφέα Dmitry Glukhovsky: η ανθρωπότητα βρίσκεται, μετά από μία μεγάλη καταστροφή, υπό εξαφάνιση. Τα δηλητηριώδη αέρα έχουν καταστήσει την επίγεια ατμόσφαιρα ακατάλληλη για την ανθρώπινη ζωή και οι επιζήσαντες έχουν στραφεί σε υπόγειες στοές και καταφύγια. Το μεγαλύτερο σύμπλεγμα από σήραγγες βρίσκεται στη Μόσχα, στο πάλαι ποτέ δίκτυο του Μετρό, όπου η ανθρωπότητα προσπαθεί να βρει ξανά την ισορροπία της, αλλά και να επιζήσει απέναντι στην απειλή των μεταλλαγμένων πλασμάτων που δημιουργήθηκαν από το ολοκαύτωμα. Ναι, όχι ό,τι πιο... original από πλευράς υπόθεσης, αλλά δεν παύει να θέτει περίφημα το σκηνικό για το περιβάλλον που έχει φανταστεί η 4Α.

Κάθε περιοχή έχει και την πόλη της, η οποία έχει κατακλυστεί από τα προαναφερθέντα μεταλλαγμένα πλάσματα που κινούνται τόσο πάνω, όσο και κάτω από την επιφάνεια. Οι περισσότερο επικίνδυνοι αντίπαλοι είναι οι λεγόμενοι Dark Ones, μια φυλή υπερφυσικών πλασμάτων που καταφέρνουν να εισβάλλουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και να εξοντώνουν οποιονδήποτε τούς σταθεί εμπόδιο. Μέσα σ' όλα τα άλλα, οι επιζήσαντες έχουν να αντιμετωπίσουν και τις... εσωτερικές διαμάχες, με χαρακτήρες που μπορούν μέχρι και να συμμαχήσουν με τον εχθρό (!) για να επιβιώσουν.

Ο παίκτης βιώνει την περιπέτεια του Metro 2033 μέσα από τα μάτια του Artyom, ενός 20χρονου αγοριού που γεννήθηκε μετά την καταστροφή κι έχει μεγαλώσει στις υπόγειες στοές της Μόσχας. Ένα ξαφνικό γεγονός θα τον αναγκάσει να ταξιδέψει προς την επιφάνεια - και να ζήσει από κοντά τον τρόμο που δημιουργούν τόσο από τα εχθρικά πλάσματα, όσο και από το αφιλόξενο περιβάλλον του πλανήτη - σε μία προσπάθεια να φτάσει στη μεγαλύτερη κατοικημένη περιοχή και να προειδοποιήσει τους συνανθρώπους του για μία νέα, ακόμη πιο επικύνδυνη απειλή.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ