Infamous: Second Son

Νέας κοπής... αντιήρωας, νέας γενιάς παραγωγή

Είναι ικανό να πετύχει, λοιπόν, τους... αντικειμενικούς του σκοπούς το Second Son, κοινώς (α) να δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις του νέου συστήματος της Sony, και (β) να προσφέρει "αντίλογο" στο Titanfall, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για το Xbox One;

Με μία λέξη: ναι. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να το κάνει. Θα το θέλαμε περισσότερο "τολμηρό" όσον αφορά στις αποστολές και τη γενικότερη δομή. Δεν έχει νόημα να το αρνηθεί κανείς. Αλλά είναι πρακτικά... αδύνατο να δει οποιοσδήποτε τη δημιουργία της Sucker Punch από κοντά και να μη σκεφτεί "νέο επίπεδο στα γραφικά και την παρουσίαση, θέλω να το παίξω, χρειάζομαι ένα PS4". Θα το σκεφτεί ακόμη και το είδος του παίκτη που συνήθως δεν αγοράζει ένα νέο PlayStation στον πρώτο χρόνο εμφάνισής του στην αγορά επειδή - κακά τα ψέματα - η "πρώτη σοδειά" τίτλων δεν επιδεικνύει σε ικανοποιητικό βαθμό τις δυνατότητές του. Ε, σε αυτόν τον κανόνα, το καινούργιο Infamous είναι η εξαίρεση: θα έπρεπε να ανήκει στα games του π.χ. δεύτερου έτους στην πορεία του PS4, αλλά... ήλθε πολύ νωρίτερα (και τα εύσημα στην Sucker Punch γι' αυτό φυσικά).

Οι μόνοι gamers στους οποίους, εν τέλει, δεν θα προτείναμε το Second Son είναι αυτοί στους οποίους για κάποιο λόγο δεν αρέσουν καθόλου, μα καθόλου τα action adventures. Για τους... υπόλοιπους, προφανώς, δεν τίθεται θέμα. Οι παίκτες που αγάπησαν τα Infamous του PS3 θα λατρέψουν αυτό του PS4, καθώς είναι σε όλα - και σε πολλά πράγματα με διαφορά - το καλύτερο της σειράς. Οι ήδη τυχεροί κάτοχοι ενός PS4, άλλωστε, το οφείλουν στον εαυτό τους να παίξουν το Second Son... αν μη τί άλλο ώστε να "δικαιωθούν" και πρακτικά για την επιλογή τους να επενδύσουν στο νέο σύστημα της Sony από νωρίς. Το μόνο που μένει είναι να διαπιστώσουμε τί έχει σχεδιάσει για extra περιεχόμενο για το Second Son η Sucker Punch μέσα στη χρονιά - αλλά και πόσο ακόμη ψηλότερα μπορεί να "ανεβάσει τον πήχυ" στο επόμενο Infamous, που αναμφίβολα θ' ακολουθήσει π.χ. το 2015. Ανυπομονούμε!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ