Gran Turismo 6: η αποκάλυψη

Το νέο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς, προ των πυλών!

Δεν περιορίζονται οι βελτιώσεις στο "ό,τι φαίνεται" όσον αφορά στο GT6, ωστόσο. "Κάτω από το καπώ", όπως λέμε στην... καθομιλουμένη της αυτοκίνησης, η Polyphony Digital έχει κάνει πολλές και σημαντικές αλλαγές. Οι δύο σημαντικότερες είναι το νέο σύστημα υπολογισμού φυσικής συμπεριφοράς των αυτοκινήτων στο οδόστρωμα (το οποίο έχει ενσωματωθεί στο μοντέλο απεικόνισης του επερχόμενου GT σε συνεργασία με τις Yokohama και KW Automotive), καθώς και το νέο σύστημα προβολής των αυτοκινήτων, το οποίο δίνει την αίσθηση ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού πολυγώνων για το καθένα - αριθμού όμως που προσαρμόζεται ανάλογα με την απόσταση και το περιβάλλον (adaptive tessellation), ώστε το PS3 να απεικονίζει στο όριο του φωτορεαλιστικού χωρίς να "σπαταλά" ισχύ που αξιοποιείται σε άλλα πράγματα.

Ενδιαφέρουσες είναι και οι πληροφορίες που αφορούν στο extra περιεχόμενο του GT6 σε σχέση με το GT5. Πρώτη αξίζει να αναφερθεί η απίθανη γκάμα σε εξαρτήματα και αξεσουάρ για τα αυτοκίνητα αυτά καθ' αυτά, η οποία επιτρέπει πλέον στους παίκτες κυριολεκτικά να δημιουργήσουν το... τετράτροχο των ονείρων τους μέσω της λειτουργίας προσαρμογής και τροποποίησης (customization). Στη συνέχεια ακολουθούν οι 7 ολοκαίνουργιες αγωνιστικές πίστες (ανάμεσά τους και αυτή του Silverstone στην οποία έλαβε χώρα η εκδήλωση της Sony), τα 100 νέα αυτοκίνητα - τα πιο πολλά "φρέσκα" μοντέλα δημοφιλών οχημάτων, supercars και πειραματικά - αλλά και η κατά πολύ περισσότερο ευέλικτη λειτουργία δημιουργία αγωνιστικής πίστας εξ αρχής, την οποία ο παίκτης μπορεί να "τοποθετήσει" και διαμορφώσει και σε πραγματικές τοποθεσίες.

Κάτι που ο Yamauchi φρόντισε να υπογραμμίσει όσον αφορά στο GT6, είναι το γεγονός ότι η Polyphony Digital έχει ήδη προγραμματίσει εκτενές extra Δικτυακό περιεχόμενο (DLC) για το Gran Turismo 6 - εν μέρει αυτός ήταν και ο στόχος του ανασχεδιασμού στη δομή του τίτλου, ώστε αυτός να εμπλουτίζεται για πολύ, πολύ καιρό μετά την κυκλοφορία του. Το πλάνο προβλέπει διάθεση νέων αυτοκινήτων, αγωνιστικών πιστών, διαφόρων λειτουργιών κλπ. σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση, είτε επί πληρωμή είτε δωρεάν ανάλογα με την περίπτωση. Τόσο ο Yamauchi, όσο και ο πρόεδρος της Sony Computer Entertainment Europe, ο Jim Ryan, επιβεβαίωσαν ότι το GT6 θα υποστηριχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε και την πελατειακή βάση των 75 εκατομμυρίων κατόχων PS3 να αξιοποιηθεί, και το κοινό των Gran Turismo να παραμείνει ικανοποιημένο και πιστό. Για τα υπόλοιπα πράγματα που τα δύο στελέχη της Sony είχαν να πουν για το νέο Gran Turismo, τα σχέδια της Sony και άλλα πολλά, επιφυλασσόμαστε για τα άρθρα των συνεντεύξεων μαζί τους - λίγη ακόμη... υπομονή, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ