Gran Turismo 6: η αποκάλυψη

Το νέο κεφάλαιο της θρυλικής σειράς, προ των πυλών!

To Web και οι... σχεδόν προβλέψιμες πλέον διαρροές πληροφοριών που προκύπτουν εκεί μπορεί να στέρησαν - σε ένα βαθμό - από τη Sony το στοιχείο της έκπληξης όσον αφορά στο τί επέδειξε τελικά στην αγωνιστική πίστα της F1 στο Silverstone της Αγγλίας. Δεν τής στέρησε, ωστόσο, την ευκαιρία να προσφέρει ένα ξεχωριστό απόγευμα στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, καθώς και μία ευκαιρία να βιώσουν πόσο συναρπαστική μπορεί να είναι η ενασχόληση με την επαγγελματική αγωνιστική αυτοκίνηση, δικαιολογώντας... πλήρως τον Kazunori Yamauchi, πρόεδρο της Polyphony Digital, για την επιλογή του να επικεντρωθεί εδώ και 15 χρόνια στην εξέλιξη των racing games.

Πρώτα, στα όσα ανακοινώθηκαν και μπορούν μέχρι στιγμής να δημοσιευτούν: όπως είχαν πολλοί από μας υποψιαστεί - και υποννοούσε το σχετικό trailer της Sony - η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέο κεφάλαιο στη σειρά των Gran Turismo 6. Το GT6 είναι προγραμματισμένο για κυκλοφορία μέσα στη φετινή εορταστική περίοδο αποκλειστικά για το PlayStation3. Το μεσοδιάστημα δύο ετών από την κυκλοφορία του GT5 υποννοεί πως το GT6 δεν είναι τίτλος ολοκληρωτικά "χτισμένος" από την αρχή, καθώς για κάτι τέτοιο συνήθως η Polyphony Digital χρειάζεται κατά μέσο όρο μία τετραετία, αλλά μία πολύ μεγάλη βελτίωση του GT5 σε όλα τα σημαντικά στοιχεία του, μια εκτενής προσθήκη περιεχομένου και μια γενική αναδιαμόρφωση του κορυφαίου racing game της Sony, έτσι ώστε αυτό να υποδεχθεί με αποτελεσματικότερο τρόπο επεκτάσεις στο μέλλον.

Ο Kazunori Yamauchi, επικεφαλής δημιουργίας όλων των Gran Τurismo, στη σχετική παρουσίαση τρόπον τινά "παραδέχθηκε" πως το GT5 θα μπορούσε να είνα καλύτερο σε συγκεκριμένους τομείς, στους οποίους εστίασε. Το περιβάλλον χειρισμού και των menu επιλογών, για παράδειγμα, έχει ανασχεδιαστεί ριζικά ώστε να είναι ταχύτερο, η λειτουργία του ομαλότερη και το γενικότερο design του απλούστερο και περισσότερο μοντέρνο. Μιλώντας για "μοντέρνο", ο Yamauchi και η ομάδα του στο νέο GT θα προσφέρουν πολύ περισσότερα και σαφώς περισσότερο ευέλικτα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης (social), τα οποία όμως οι παίκτες δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν μόνο μέσα από το PS3, το DualShock και την τηλεόραση - όχι η πιο εύχρηστη προσέγγιση για το συγκεκριμένο - αλλά και μέσα από smartphones, tablets και PC.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ