God of War Ascension: τα νέα στοιχεία

Ποιά καινούργια πράγματα φέρνει στο προσκήνιο η νέα έκδοση;

Στο νέο God of War το αληθινά καινούργιο, πρώτη φορά εμφανιζόμενο στοιχείο - και αυτό στο οποίο έχει δοθεί ολοφάνερα έμφαση από το Studio Santa Monica - είναι αυτό των Δικτυακών επιλογών συμμετοχής πολλών παικτών. Δεν πρόκειται για... μικρό extra: είναι ουσιαστικά το μισό περιεχόμενο του Ascension, αν σκεφτεί κανείς πόσες διαφορετικές παραλλαγές προσφέρονται. Αυτές που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής και μπορούμε να αναφέρουμε, είναι τρεις: η αντίστοιχη της Deathmatch στα shoot' em up (είτε 4 είτε 8 παίκτες σε ανάλογα διαμορφωμένη αρένα και... "ο καθένας για τον εαυτό του"), η αντίστοιχη της Capture the Flag (ζευγάρια παικτών που προσπαθούν να επιτύχουν το ίδιο πράγμα) και μία που συνδυάζει δράση και στρατηγική (αφού οι ομάδες παικτών πρέπει να ελέγξουν συγκεκριμένα σημεία μιας αρένας ώστε να κερδίσουν την... εύνοια των Θεών!).

Το Studio Santa Monica έχει συμπεριλάβει ακόμη και μία συνεργατική, όχι ανταγωνιστική επιλογή παιχνιδιού: την Trial of the Gods. Σε αυτήν δύο παίκτες αντιμετωπίζουν μαζί "κύματα" εχθρών, με αντίπαλο παράλληλα και το χρόνο (που κερδίζεται μόνο αν οι παίκτες συνεχίσουν να εξολοθρεύουν τους εχθρούς ασταμάτητα). Αν προσθέσει κανείς στα παραπάνω το γεγονός ότι ο Δικτυακός αυτός τομέας συμμετοχής πολλών παικτών προσφέρει εξ αρχής 4 διαφορετικές κλάσεις μαχητών, αλλά και το γεγονός ότι οι gamers μπορούν να προσαρμόσουν το παρουσιαστικό και τις ιδιότητες του δικού τους εκτενώς, καταλαβαίνει πως το Studio Santa Monica πήρε... αρκούντως στα σοβαρά αυτήν την πλευρά του Ascension. Καθόλου άσχημα για κινηματογραφικό, αιματηρό αλληλεπιδραστικό action flick!

Σε συνεντεύξεις τους, τα μέλη της ομάδας παραγωγής του νέου God of War έχουν δηλώσει όχι μόνο πως υπάρχουν περισσότερες επιλογές από αυτές που προαναφέραμε, αλλά ότι θα προστεθούν τους επόμενους μήνες κι άλλες - τόσο για συμμετοχή περισσότερων του ενός παικτών μέσω PlayStation Network, όσο και κάποιες για... μοναχικούς παίκτες. Ένας αριθμός από αυτές τις νέες επιλογές θα προσφερθεί δωρεάν σε όλους, οι υπόλοιπες θα πωλούνται σε μορφή περιεχομένου DLC από το PlayStation Store (αλλά όπως αναφέραμε οι καταναλωτές που θ' αγοράσουν την Collectors Edition του τίτλου θα το λάβουν και αυτό δωρεάν). Το σίγουρο είναι πως το Ascension, ειδικά μέσα από τις επιλογές Δικτυακής συμμετοχής πολλών παικτών, δείχνει να είναι το God of War που θα χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο. Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ