GamesCom 2014: πρωτότυπη αναβάθμιση στο PS4

SharePlay και... οι παίκτες "φιλοξενούν" φίλους απομακρυσμένα στο δικό τους PS4!

Όπως και ο προκάτοχός του, το PS3, έτσι και το PS4 έχει από την ημέρα της κυκλοφορίας του δεχθεί μια σειρά από αναβαθμίσεις λογισμικού (system updates), κάποιες από τις οποίες ήταν διορθωτικές ή βελτιωτικές και κάποιες προσέθεσαν νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες στο σύστημα της Sony. Στο πλαίσιο της GamesCom 2014 η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε και αυτή - όπως και η Microsoft για το Xbox One - μία καινούργια σημαντική τέτοια αναβάθμιση για το PS4. Οι διαφορές μεταξύ τους ωστόσο δεν θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες: όχι μόνο δεν έχουν κοινά στοιχεία, αλλά διέπονται και από εντελώς διαφορετική συλλογιστική. Το επερχόμενο system update της Sony είναι εστιασμένο στους gamers και μόνο... και επεφύλασσε μία έκπληξη, που ομολογουμένως κανείς ανάμεσά μας δεν περίμενε!

Οι αναμενόμενες προσθήκες περιλαμβάνουν πλήρη υποστήριξη του YouTube - τόσο ειδικό app για πρόσβαση στο περιεχόμενο της υπηρεσίας ευκολότερα, όσο και δυνατότητά δημοσίευσης των video clips που έχει συλλάβει ο παίκτης με το πλήκτρο Share, απευθείας εκεί πλέον - καθώς και βελτιώσεις στην προβολή των status updates και των προτάσεων στην οθόνη "What's New" αλλά και κάποια ακόμη πράγματα που η Sony δεν έχει ακόμη αποκαλύψει. Η σημαντικότερη, ωστόσο, προσθήκη είναι αυτή της λειτουργίας SharePlay - η οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, δίνει σε οποιονδήποτε τη δυνατότητα να δοκιμάσει οποιοδήποτε video game του PS4, αρκεί να το έχει ένα... οποιοσδήποτε μέλος της Friend List του (!).

Το SharePlay λειτουργεί ως εξής: και με τους δύο παίκτες online ταυτόχρονα, ο ένας μπορεί να δώσει εικονικά "τον έλεγχο" ενός τίτλου του PS4 στον άλλο μέσω PlayStation Network. Ο δεύτερος παίκτης μπορεί να παίξει το συγκεκριμένο video game απομακρυσμένα, στο PS4 του φίλου του δηλαδή, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν είναι κάτοχος του τίτλου αυτού. Το SharePlay ουσιαστικά αξιοποιεί το ίδιο χαρακτηριστικό με το Remote Play τίτλων από το PS4 στο PS Vita (το ειδικό τσιπ κωδικοποίησης και αποκωδικοποίησης κινούμενης εικόνας που φέρει το PS4) για να "μεταφέρει μέσω Internet" σε πραγματικό χρόνο τα όσα συμβαίνουν από την τηλεόραση του πρώτου παίκτη, σε αυτήν του δεύτερου. Είναι, άλλωστε, η ίδια λογική πάνω στην οποία βασίζεται και θα λειτουργήσει μελλοντικά η υπηρεσία PlayStation Now, απλώς "εστιασμένη" σε δύο συγκεκριμένα PlayStation4.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ