GamesCom 2010: Sports Champions

Χειρισμός με ακρίβεια, γραφικά με... ευκρίνεια!

Φέρνοντας λοιπόν το χέρι με την ασπίδα μπροστά από το σώμα μας και πατώντας το κατάλληλο πλήκτρο, είμασταν σε θέση να αποκρούσουμε τα χτυπήματα του αντιπάλου, ενώ, με το χέρι στο οποίο βρισκόταν το σπαθί ή το σφυρί μας, προσπαθούσαμε να τον πετύχουμε σε σημεία που δεν προφύλασσε. Και πάλι, η ανταπόκριση των δύο χειριστηρίων Move ήταν άμεση και πανελάχιστες ήταν οι φορές που δεν εκτελέστηκε ακριβώς η κίνηση που θέλαμε, ακριβώς τη στιγμή που τη θέλαμε. Οι μάχες στο Gladiator Duel (όπως ονομάζεται) θα μπορούν να διεξάγονται τόσο ανάμεσα σε δύο παίκτες παρόντες, όσο και ανάμεσα σε ένα παίκτη και το PS3 για αντίπαλο.

Το τελευταίο άθλημα που δοκιμάσαμε ήταν αυτό του το beach volley, όπου κάθε παίκτης συμμετέχει κρατώντας στο χέρι του ένα ή δύο χειριστήρια PlayStation Move. Με τις κινήσεις του χεριού προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, ο ένας παίκτης - που συμμετέχει στη μία ομάδας που ελέγχεται από το Move - μπορεί να μπλοκάρει στο φιλέ προς την ανάλογη κατεύθυνση, ενώ ο άλλος με αντίστοιχο τρόπο επαναφέρει τη μπάλα στον αγωνιστικό χώρο. Η ανταπόκριση του χειριστηρίου στο συγκεκριμένο εικονικό άθλημα είναι αλήθεια ότι εμφάνιζε μια καθυστέρηση, πολύ μικρή, η οποία όμως λόγω της φύσης του αγωνίσματος - ακόμη κι αν δεν διορθωθεί μέχρι την κυκλοφορία της τελικής του έκδοσης - δεν αλλοίωνε τη γενικότερη αίσθηση του mini-game.

Οι γενικές εντυπώσεις μας το Sports Champions είναι άριστες: τεχνικά άρτιο, οπτικοακουστικά φροντισμένο και προσβάσιμο, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται οι gamers ή/και μη-gamers για να εξοικειωθούν γρήγορα και άνετα με το χειρισμό του PlayStation Move. Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι ο τίτλος της Sony είναι από τους "νέας κοπής", αυτούς που υποστηρίζουν εξ αρχής συνεργασία με υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, ώστε ο κάθε παίκτης θα δημοσιοποιεί τα επιτεύγματά του σε αυτές με... συνοπτικές διαδικασίες. Το ίδιο, άλλωστε, μπορεί να κάνει και... η κάμερα του PlayStation Eye, η οποία θα καταγράφει στιγμιότυπα από τις κινήσεις του παίκτη και θα τις δημοσιεύει στο Web με τον ίδιο τρόπο. Σχόλια που έχουμε να κάνουμε σε τέτοιες φωτό, σε κάτι Facebook walls που μπορούμε να σκεφτούμε...!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ