Game On 2.0: Από το παρελθόν, στο μέλλον

Εντυπωσιακή έκθεση στο Γκάζι, σύντομα

Αληθινό highlight της έκθεσης Game On 2.0 (και κάτι που δεν υπάρχει καμία των περιπτώσεων να βρει κανείς πουθενά αλλού εκτός του χώρου της) είναι η "Virtushpere". Πρόκειται για μία mini εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας, που δεν έχει ποτέ στο παρελθόν εμφανιστεί στην Ελλάδα: ο παίκτης τοποθετείται μέσα σε μία τεράστια πλαστική σφαίρα, κυλιόμενη πάνω σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα με δυνατότητα μετακίνησης σε 360 μοίρες προς κάθε κατεύθυνση, και η σφαίρα ακολουθεί την φυσική του κίνηση.

Πριν μπει στη σφαίρα ο παίκτης επιλέγει το παιχνίδι που θέλει να παίξει, φορά τα ειδικά ασύρματα γυαλιά και γίνεται μέρος της εικονικής πραγματικότητας που δημιουργείται μέσα σε αυτήν. Συνδυάζοντας εξοπλισμό virtual reality κορυφαίας τεχνολογίας - όμοια με αυτή που χρησιμοποιούν για την εκπαίδευσή τους οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ - με τον μηχανισμό έντονης δράσης που στηρίζει γνωστά video games, η όλη εγκατάσταση δίνει στον παίκτη την ευκαιρία να βιώσει μία εμπειρία πραγματικά... φουτουριστική!

Ο χώρος της Τεχνόπολης είναι αποδεδειγμένα αρκετός για πολλά πράγματα, γι' αυτό και στην Game On 2.0 έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος για περισσότερα πέραν των εκθεμάτων. Εκεί μπορούν να οργανωθούν διάφορες δραστηριότητες, από σεμινάρια και σχολικές εργασίες, μέχρι βραδιές προβολής και εταιρικές εκδηλώσεις. H ίδια η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου και το Αθηνόραμα Digital, ανήκοντας στους χορηγούς επικοινωνίας της, θα την καλύψει τον επόμενο καιρό λεπτομερώς. Θα σας δούμε εκεί!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ