F1 2010

Καινούργιο ξεκίνημα, super!

Είδος: Racing
Φορμά: PC,Playstation3,Xbox 360
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Codemasters
Διανομή: Dionic

Ναι μεν το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 να είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε πάρα πολλές χώρες του πλανήτη, η πορεία του όμως στην αγορά των video games έχει περάσει... από 40 κύματα. Μετά την πολύ καλή πορεία της σειράς Formula One στα PlayStation - 1, 2 και 3 - υπό την ανάπτυξη και προώθηση της Sony Computer Entertainment, το... άθλημα μπήκε στα pits: εικονική μεταφορά των διάσημων αγώνων σε συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας ή PC δεν έγινε από το 2007 και μετά, από καμία εταιρεία και σε κανένα φορμά. Η F1 είναι πολύ σημαντική για να μην έχει παρουσία στην αλληλεπιδραστική διασκέδαση, ωστόσο, γι' αυτό και εν τέλει τα σχετικά δικαιώματα κατέληξαν στην Codemasters, η οποία έχει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία games με θέμα τους αγώνες ταχύτητας.

Η Codemasters έχει ήδη φέρει τους gamers σε επαφή με τη δική της, ολοκαίνουργια εκδοχή των αγώνων της F1 μέσα απ' τις πρόσφατες εκδόσεις για Wii και PSP. Αυτές τις ημέρες, όμως, διατίθενται κι οι εκδόσεις για PS3 και Xbox 360, καθώς κι αυτή για PC, που έχουν σαφώς περισσότερο ενδιαφέρον. Σε αυτές κάνουν την εμφάνισή τους όλα τα επίσημα στοιχεία της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν: 19 πίστες, 12 ομάδες και 24 πιλότοι, έτοιμοι να αποδώσουν σε υψηλή ευκρίνεια τις συγκινήσεις των πιο γρήγορων τετράτροχων του κόσμου. Ο τίτλος προσφέρει όλες τις αναμενόμενες επιλογές παιχνιδιού - Practice, μεμονωμένα Grand Prix κλπ. - η σημαντικότερη ανάμεσά τους, ωστόσο, ανανεωμένη μάλιστα, συνεχίζει να είναι η Career.

Σε αυτήν ο παίκτης καλείται να δημιουργήσει έναν πιλότο και να τον οδηγήσει, μ' επιτυχημένες συμμετοχές σε κάθε κούρσα, στα σαλόνια των μεγαλύτερων ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Μέσα από μία μικρής διάρκειας... συνέντευξη Τύπου γίνεται η εισαγωγή των στοιχείων του παίκτη και η επιλογή της ομάδας - αρχικά μικρής δυναμικότητας φυσικά - με την οποία θα ξεκινήσει να αγωνίζεται. Σε συνεργασία με την manager του, η οποία τού παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ο παίκτης θα είναι σε θέση να γνωρίζει την... αξία του "χρηματιστήριο" της F1 και ν' αξιολογεί προσφορές από χορηγούς ή μεγάλες ομάδες για τις σχετικές συνεργασίες ή ευκαιρίες καριέρας του.

Αναμενόμενα, όσο καλύτερες είναι οι επιδόσεις του παίκτη στις αγωνιστικές πίστες, τόσο περισσότερες είναι οι προτάσεις που λαμβάνει και τόσο πιο γρήγορα θα εξελιχθεί η καριέρα του. Σημαντικό ρόλο στην πορεία του οδηγού στο πρωτάθλημα παίζει κι η σχέση του με τον Τύπο (τσκ τσκ...), αφού οι απαντήσεις που δίνονται κάθε φορά μπορούν να επηρεάσουν τις σχέσεις στο εσωτερικό τμήμα της ομάδας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ