EyePet: Move Edition

Διαβάζει κινήσεις, διασκεδάζει παιδιά!

Είδος: Simulation
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €30,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Η κυκλοφορία του EyePet το 2009 ήταν από εκείνες τις παρουσίες στην αγορά που δεν πέρασαν απαρατήρητες: για πρώτη φορά οι... μικροί μας φίλοι (γιατί σε παιδιά απευθυνόταν κυρίως ο τίτλος) μπορούσαν ν' αλληλεπιδράσουν μ' ένα εικονικό κατοικίδιο χωρίς το χειριστήριο του PlayStation, αλλά μόνο με κινήσεις των χεριών τους και την κάμερα του PlayStation Eye. Ένα χρόνο μετά την αρχική έκδοση, η Sony επαναφέρει - σε τιμή χαμηλότερη από τις υπόλοιπες κυκλοφορίες του PlayStation Move - το EyePet σε νέα μορφή. Αυτή υποστηρίζει προφανώς δυνατότητες ελέγχου με το νέο μοντέλο χειρισμού του Move, έτσι ώστε να αντικαταστήσει την ειδική "κάρτα" που συνεργαζόταν με το PS Eye για να καθορίσει σε ποια σημεία της οθόνης θα υπάρχει αλληλεπίδραση με τα διάφορα gadgets και τον βασικό χαρακτήρα του τίτλου.

Το EyePet είναι το είδος του τίτλου που έχει περισσότερο χαρακτήρα "δραστηριότητας" παρά video game αυτού καθ' αυτού: δεν έχει κάποιον τελικό "σκοπό" ή έναν "καλύτερο τρόπο να παιχθεί" απ' ότι έναν άλλο. Έχει ως στόχο να ψυχαγωγήσει τα παιδιά μικρής σχετικά ηλικίας επιτρέποντάς τους να αλληλεπιδράσουν με ένα εικονικό κατοικίδιο, αλλά και να παροτρύνει τους γονείς να συμμετάσχουν και να μοιραστούν την όλη διαδικασία - κάτι πάντα θετικό. Αξιοποιεί όπως πάντοτε το PlayStation Eye, την κάμερα της Sony που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση με το PS3, το χειριστήριο του PlayStation Move και το λογισμικό που ελέγχει τί συμβαίνει στην οθόνη. Το τελευταίο είναι αυτό που ουσιαστικά βρίσκεται πίσω από το χαριτωμένο ψηφιακό κατοικίδιο του τίτλου, το οποίο είναι πιθανώς το πιο έξυπνο παράδειγμα εικονικού χαρακτήρα που έχουμε συναντήσει σε παραγωγή του είδους. Είναι, ωστόσο, το EyePet και αληθινά διασκεδαστικό ή... απλώς διαφορετικό;

Η αλήθεια είναι πως, το πρώτο δεκάλεπτο τουλάχιστον, το EyePet ενδέχεται να μην προσφέρει άμεσα διασκέδαση. Το "στήσιμο" της κάμερας έτσι ώστε να "βλέπει" εκεί που πρέπει μέσα στο χώρο του δωματίου, και η χρήση του PlayStation Move, ώστε να αναγνωρίζεται σωστά από την κάμερα και ο τρόπος με τον οποίο ο παίκτης αλληλεπιδρά με το χώρο που αυτή καλύπτει, χρειάζονται τη βοήθεια ενός ενήλικα. Ένα παιδί π.χ. κάτω των 10 ετών δεν θα ρυθμίσει το EyePet εύκολα - εξ ου και η πρακτικά υποχρεωτική εμπλοκή του γονιού, που είναι πιθανότατα ηθελημένη, αλλά θα μπορούσε να είναι ευκολότερη. Σε αντίθεση όμως με την αρχική έκδοση, που δεν επέτρεπε στο PlayStation Eye να καταγράψει με απόλυτη ακρίβεια τις κινήσεις του παίκτη με την ειδική "κάρτα", η ανανεωμένη έκδοση προσφέρει με το Move σαφέστατη βελτίωση σε αυτό τον τομέα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ