EyePet: Move Edition

Διαβάζει κινήσεις, διασκεδάζει παιδιά!

Το παιδί, πάντως, από τη στιγμή που με τη βοήθεια του γονιού θα φέρει στην οθόνη το εικονικό του κατοικίδιο, έχει ομολογουμένως πάρα πολλούς τρόπους στη διάθεσή του για να "παίξει" με αυτό. Οι πιο απλοί είναι οι προφανείς, αφού κουνώντας ο μικρός χρήστης τα χέρια του στο χώρο που καλύπτει η κάμερα, μπορεί να "χαϊδέψει" το εικονικό κατοικίδιο, να τραβήξει την "προσοχή" του με χειρονομίες και ήχους κλπ. Η αντίληψη που μπορεί να επιδείξει ο ψηφιακός χαρακτήρας του τίτλου, ακόμη και σε αυτά τα απλά ερεθίσματα, συχνά είναι σχεδόν... πιστευτός - σίγουρα αρκετός να εκπλήξει τόσο τα παιδιά, όσο και τους γονείς. O μικρός παίκτης μπορεί άλλωστε να αξιοποιήσει και το PlayStation Move, το οποίο "μεταμορφώνεται" σε τρισδιάστατα αντικείμενα στην οθόνη - π.χ. μπιμπερό, τραμπολίνο, βιβλία κ.ο.κ. - και να τα χρησιμοποιήσει τόσο ο ίδιος, όσο και ο εικονικός χαρακτήρας του EyePet.

Φυσικά, δύο άλλα στοιχεία του EyePet - που έχουμε συναντήσει σε games με εικονικούς χαρακτήρες στο παρελθόν - φροντίζουν ώστε ο τίτλος να έχει την απαραίτητη αντοχή στο χρόνο. Το ένα έχει να κάνει με τη "φροντίδα" του ψηφιακού κατοικίδιου, το οποίο χρειάζεται... τροφή και αγάπη προκειμένου να συνεχίσει να αντιδρά με τον ίδιο ενθουσιασμό. Το άλλο έχει να κάνει με μία πλειάδα από αξεσουάρ που οι παίκτες κάνουν διαθέσιμα καθώς "ολοκληρώνουν" επιτυχημένα διάφορες δραστηριότητες με τον ψηφιακό χαρακτήρα του EyePet: περισσότερα αντικείμενα για να παίξουν μαζί, ρούχα και στολίδια για το κατοικίδιο, ακόμη και... κομμωτικά στυλ (!). Τα παραπάνω μπορούν συνολικά να προσφέρουν πολλές ώρες πειραματισμού στους... "μικρούς μας φίλους", έστω κι αν οι δραστηριότητες αυτές καθ' αυτές δεν διαφέρουν και τόσο μεταξύ τους.

Αν και το EyePet Move Edition δεν απευθύνεται σε ενήλικες, μπορεί να προσφέρει και σε αυτούς στιγμές διασκέδασης με τρόπους που δεν θεωρούνται τυπικοί για την αγορά των games. Για παράδειγμα, η δυνατότητα που δίνεται στον παίκτη να ζωγραφίσει κάτι χρησιμοποιώντας το χειριστήριο του PlayStation Move και μετά να το φέρει κοντά στην κάμερα, η οποία το "διαβάζει" και δημιουργεί ένα ακριβές αντίγραφό του που φτάνει στα χέρια του κατοικίδιου (!), θα εντυπωσιάσει ακόμη και τον πλέον... δύσπιστο. Οι αλλαγές που προσφέρει ο τίτλος στην έκδοση Move δεν είναι πολλές, χάρις όμως στην εξελιγμένη τεχνολογία και την πληθώρα των τρόπων επικοινωνίας που φέρνει στο προσκήνιο το νέο σετ χειρισμού, ο έλεγχος είναι αληθινά απολαυστικός. Και ο καλύτερος λόγος για να δωρίσετε το EyePet σε ένα μικρότερης ηλικίας gamer ή να το χρησιμοποιήσετε για να εντυπωσιάσετε το... συνήθως αδιάφορο στα games έτερον ήμισυ. Γιατί όχι;

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ