Ε3 2014: η παρουσίαση της Nintendo

Πολλές ανακοινώσεις, όχι αρκετές για να εξασφαλίσουν τη σωτηρία του WiiU

Η Nintendo δεν περιορίστηκε στην παρουσίαση αυτών των τεσσάρων τίτλων για το WiiU: αποκάλυψε και νέο Starfox, το οποίο έχει επίσης ως γενική ημερομηνία κυκλοφορίας το 2015, αλλά και το Yoshi's Wooly World - τίτλο platform με χαρακτηριστικά στοιχεία των Kirby του παρελθόντος - με το ίδιο χρονικό πλαίσιο διάθεσης. Μιλώντας για Kirby, νέος τίτλος για το WiiU θα κυκλοφορήσει με πρωταγωνιστή και αυτόν τον χαρακτήρα, ονόματι Kirby and the Rainbow Curse και ημερομηνία διάθεσης... ναι, και πάλι το 2015. Οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital δεν χρειάζεται να είναι αναλυτές για να διακρίνουν το προφανές: μπορεί η Nintendo να αποφάσισε να εμφανίσει επιτέλους "το βαρύ πυροβολικό" των διάσημων χαρακτήρων της, αλλά αργοπορημένα. Περίπου 12 ή 18 μήνες αργοπορημένα, αν θέλει να είναι κανείς ακριβής.

Όλα αυτά αφήνουν "στους ώμους" του Super Smash Bros για το WiiU (και το 3DS) το "βάρος της ευθύνης"... διάσωσης ή όχι του οικιακού συστήματος της Nintendo μέσα στο 2014. Ούτε το Captain Toad Treasure Tracker, ούτε το Hyrule Warriors, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά, μπορούν να βοηθήσουν στη διεύρυνση της πελατειακής βάσης του WiiU: είναι ενδιαφέροντος για τους ήδη κατόχους του, αλλά μέχρι εκεί. Το Super Smash Bros δείχνει ποιοτικό και προσεγμένο, και η σειρά έχει το δικό της πιστό κοινό ανάμεσα στους οπαδούς της Nintendo, όμως Mario ή Zelda... δεν είναι. Πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο ενδιαφέρων - και όχι μόνο σε αυτόν τον τίτλο - θα αποδειχθεί ο μηχανισμός "εισαγωγής" χαρακτήρων που οι παίκτες μπορούν να αγοράσουν σε υλική μορφή και να "διαβάσει" το Gamepad μέσω του αισθητήρα NFC του. Τα Skylanders και Disney Infinity έχουν σημειώσει μεγάλη εμπορική επιτυχία με τον τρόπο αυτό, απομένει λοιπόν να αποδειχθεί το αν και κατά πόσο το Super Smash Bros μπορεί να την εξομοιώσει.

Για το 3DS, που δεν αντιμετωπίζει τα τεράστια προβλήματα του WiiU, η Nintendo έχει φέτος προγραμματίσει να διαθέσει - πέραν του Super Smash Bros - δύο μόνο τίτλους, οι οποίοι όμως εν όψει εορτών είναι αυτό που λέμε... "σιγουράκια": τα remakes των Pokemon Sapphire/Ruby. Το 3DS, ωστόσο, έχει και την υποστήριξη των τρίτων εταιρειών ανάπτυξης και έκδοσης games, που εμπλουτίζουν με - σχεδόν μόνο παιδικούς, αλλά αυτό δεν έχει σημασία - τίτλους τον κατάλογό του. Το WiiU δεν έχει αυτήν την "πολυτέλεια" και το video της παρουσίασης της Nintendo για τα μελλοντικά της σχέδια δεν ήταν καθησυχαστικό ούτε ως προς αυτό (γιατί... μόνο ένα Bayonetta 2 "δεν φέρνει την άνοιξη"). Το video δεν ήταν, γενικότερα, απάντηση αρκετή για την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί το οικιακό σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας. Το οποίο, ας μην ξεχνάμε, δεν έχει πλέον άλλο χρόνο: μέσα στους επόμενους 12 μήνες είτε θα επιζήσει, είτε θα "περάσει στην ιστορία" ως αποτυχία της Nintendo μεγαλύτερη και από το Gamecube. Έχει κάποιον άλλο "άσσο στο μανίκι του" ο γίγαντας του Kyoto σε ορίζοντα βραχυπρόθεσμο; Μακάρι!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ