E3 2014: Εντυπώσεις από το Sunset Overdrive

Πολύχρωμο, πρωτότυπο, καταιγιστικό - με την υπογραφή της Insomniac

Το στυλ παιχνιδιού και ο καταιγιστικός ρυθμός του Sunset Overdrive είναι δύο μόνο από τα στοιχεία που διαφοροποιούν την παραγωγή της Insomniac από άλλα παρόμοια games του παρελθόντος. Δύο άλλα είναι και η εικαστική του προσέγγιση και ο τεχνικός του τομέας. Χωρίς καμία υπερβολή, μόνο με τα ίδια του τα μάτια - και με τα γραφικά εν κινήσει - μπορεί να εκτιμήσει κανείς την αίσθηση του... εκτυφλωτικά πολύχρωμου καρτούν, λεπτομερούς αλλά με ύφος καρικατούρας, που δημιουργεί το Sunset Overdrive με το σχεδιασμό των χαρακτήρων, των όπλων, των εφέ, των τοποθεσιών και όλων των άλλων στοιχείων που συνθέτουν. Είναι μία εξαιρετικά ευχάριστη αλλαγή σε σχέση με όλα σχεδόν τα άλλα action games όπου το γκρίζο, το καφέ και το χακί έχουν "κουράσει το μάτι" όσο τίποτε άλλο τα τελευταία χρόνια.

Ο τεχνικός τομέας θα ήταν ούτως ή άλλως εντυπωσιακός - ως δημιουργία της Insomniac και ως τίτλος "δεύτερης γενιάς" στο Xbox One - όμως ακόμη και με αυτά ως δεδομένα είναι "ένα κλικ πιο πάνω" από ο,τιδήποτε έχουμε δει σε action game αυτής της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο τα λεπτομερή γραφικά, τα εκθαμβωτικά εφέ και η απίθανη κίνηση που δημιουργούν αυτήν την εντύπωση, αλλά και ο επιθετικός, προσεγμένος και συναρπαστικός ήχος που αποδίδει την... χαοτική αίσθηση κάθε μάχης στην Sunset City εκπληκτικά. Στις αναμετρήσεις με 8 παίκτες ταυτόχρονα το γεγονός γίνεται ακόμη εντονότερα αντιληπτό, καθώς τα εφέ δεν αποδίδουν μόνο τον ήχο των όπλων και των επιτυχημένων πυροβολισμών, αλλά κάθε αντικειμένου που μπορεί να ηχήσει με την επαφή των παικτών, σφαιρών ή άλλων αντικειμένων σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Ηχοπανικός... κυριολεκτικά!

Το Sunset Overdrive βάσει των όσων είδαμε είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλώς εντυπωσιακό δείγμα τίτλου "επόμενης γενιάς". Είναι ένα από τα games εκείνα που σε κάνουν να σκέφτεσαι πόσο λυπηρό είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε περισσότερα σαν αυτό: games που δεν υποκρίνονται πως είναι ρεαλιστικά ή κινηματογραφικά, απολαμβάνουν την υπερβολή του είδους τους και την χρησιμοποιούν χιουμοριστικά, δίνοντας έμφαση στην ωμή διασκέδαση και μόνο σε αυτήν, χωρίς ηθικοπλαστικά και άλλα γελοία πράγματα. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Insomniac όσον αφορά στην συνολική ποιότητα του τίτλου που θα παραδώσει στα τέλη Οκτωβρίου στους κατόχους Xbox One - και επίδοξους κατόχους... καθώς θεωρούμε πως αυτός θα είναι ο system seller για το σύστημα της Microsoft - και περιμένουμε με ανυπομονησία την τελική του έκδοση, για να διαπιστώσουμε αν ο φρενήρης ρυθμός του και το παλαβό του στυλ θα αντέξουν το τεστ του χρόνου ή θα κουράσουν με την έντασή τους. Γνωρίζοντας τη δουλειά της Insomniac, στοιχηματίζουμε στο πρώτο!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ