Ε3 2013: τα games του PS4

Μεγάλη γκάμα, ποιότητα μα.... κάτι λείπει

Μπορεί η Sony να έχει να διαχειριστεί... τέσσερα διαφορετικά PlayStation στη φετινή εορταστική περίοδο - ναι, το PSP συνεχίζει να έχει πωλήσεις σε συστήματα και τίτλους και αυτό δεν θα αλλάξει φέτος - όμως στο Los Angeles και στη συνέντευξη Τύπου της ιαπωνικής εταιρείας ήλθαμε, ομολογουμένως, για ένα πράγμα συγκεκριμένο: για τα games του PlayStation 4. H Sony το γνωρίζει, γι' αυτό και ένα πολύ σημαντικό ποσοστό της όλης παρουσίασης ήταν αφιερωμένο μόνο σε αυτά. Όπως και στην περίπτωση του Xbox One, το ζητούμενό μας δεν ήταν μόνο η ποικιλία και η ποιότητα, αλλά και το κάτι διαφορετικό: παραγωγές "με άρωμα επόμενης γενιάς", τις οποίες απλά δεν μπορούμε να έχουμε σήμερα. Αν και δεν δηλώνουμε 100% ικανοποιημένοι με όλα όσα επιδείχθηκαν, η θέληση της Sony να

Στη συνέντευξη Τύπου της η Sony έκανε αρχικά αναφορά σε κάποιους τίτλους που γνωρίζαμε ήδη - όχι τυχαία, είναι αυτοί που είτε θα συνοδεύσουν το PS4 στα καταστήματα, είτε θα είναι διαθέσιμοι κατά το πρώτο διάστημα της πορείας του στην αγορά. Είδαμε, λοιπόν, για δεύτερη φορά το Killzone: Shadowfall, το Knack, το Drive Club και το Infamous: Second Son. Και τα τέσσερα δείχνουν από τεχνικής πλευράς σημαντικά καλύτερα απ' ότι αντίστοιχοι τίτλοι στο PS3, και είμαστε βέβαιοι πως θα είναι προσεγμένοι, όμως θα πρέπει να ασχοληθούμε σε ένα βαθμό μαζί τους και η Sony να αποκαλύψει περισσότερα πράγματα γι' αυτούς... γιατί ένα νέο σύστημα ψυχαγωγίας στην αγορά "θέλει το killer app του" και δεν είμαστε βέβαιοι πως αυτά τα τρία games θα ήταν λόγοι αγοράς ενός PS4. Επιφυλασσόμαστε λοιπόν για τις επόμενες ημέρες ή/και την έκθεση της Gamescom.

Ένας ακόμη τίτλος για τον οποίο δεν μπορούμε να αποφανθούμε ακόμη - αλλά χαιρόμαστε ιδιαιτέρως για την αποκάλυψή του καθώς είναι original παραγωγή που δεν ανήκει σε καμία γνωστή, καθιερωμένη "σειρά" games - είναι το The Order: 1886. Δεν μπορούμε να αποφανθούμε γιατί αυτό που επιδείχθηκε ήταν ουσιαστικά trailer με υλικό όχι μέσα από τον τίτλο σε δράση, αλλά το σκηνικό ενός φανταστικού Λονδίνου στα τέλη του 19ου αιώνα, με στοιχεία streampunk και thriller αισθητική δείχνει διαφορετικό και πάρα πολύ ενδιαφέρον. Οι χαρακτήρες του trailer μάχονται υπερφυσικά πλάσματα με όπλα που συνδυάζουν τεχνολογία και μαγεία, ενώ οι 3 διαφορετικοί μαχητές που συμμετέχουν υποννοούν είτε πολλαπλές επιλογές και "μονοπάτια" στον τίτλο είτε συνεργατικές επιλογές. Υπεύθυνη ανάπτυξης του The Order είναι η Ready at Dawn, που έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο PSP, και ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για τον τίτλο σύντομα. Ημερομηνία κυκλοφορίας, πάντως, γι' αυτόν δεν δόθηκε από τη Sony.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ