Ε3 2012: η παρουσίαση της Sony

Συγκροτημένος και σαφής ο ιαπωνικός κολοσσός, αλλά... το Vita;

Από πολλές απόψεις η αλήθεια είναι πως, όπως "πέσαμε μέσα" στις προβλέψεις μας για τη συνέντευξη Τύπου της Microsoft, συνέβη το ίδιο και με τις προβλέψεις μας για την αντίστοιχη της Sony - δεν ήταν δύσκολο, άλλωστε, καθώς και οι δύο εταιρείες είχαν από μόνες τους οριοθετήσει το πόσο θα... "ανοιχτούν" στην φετινή Ε3. Η διαφορά, ωστόσο, ήταν μεγάλη μεταξύ τους: η συνέντευξη της Microsoft μάς άφησε "μια πικρή γεύση στο στόμα" λόγω της στάσης της απέναντι στους gamers, ενώ η αντίστοιχη της Sony θα πρέπει να ικανοποιεί σχεδόν απόλυτα τους δεύτερους. Περιθώριο για... παράπονο υπάρχει και στην περίπτωση της Sony - θα το αναφέρουμε στη συνέχεια - δεν χωρά αμφιβολία όμως στο γεγονός ότι η παρουσία της ήταν σαφώς περισσότερο ενδιαφέρουσα. Τόσο απλά.

Ένας λόγος για τον οποίο μπορεί με ασφάλεια να πει κανείς κάτι τέτοιο, ήταν οι εκπλήξεις. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, για παράδειγμα, η Sony δεν αναλώθηκε σε στοιχεία πωλήσεων και μερίδια αγοράς στην παρουσίασή της. Επικεντρώθηκε στα games, όπως το κοινό της Ε3 θα ήθελε όλες οι εταιρείες να κάνουν. Είχε στο μανίκι της κρυμμένους δύο "άσσους", οι οποίοι παραδόξως... κατάφεραν να παραμείνουν κρυφοί και εξέπληξαν το κοινό και τον ειδικό Τύπο. Ο ένας είναι η νέα δημιουργία του David Cage και πνευματικός διάδοχος του Heavy Rain, το Beyond, στιγμιότυπα του οποίου είχαν διαρρεύσει μερικές ώρες πριν την παρουσίαση αλλά δεν σπίλωσαν το demo, που παρουσιάστηκε φυσικά σε video και έχοντας συλληφθεί σε πραγματικό χρόνο. Ο άλλος είναι το Wonderbook, μία πρωτότυπη προσέγγιση στο αλληλεπιδραστικό βιβλίο, που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του PlayStation Move. Ξεχωριστά άρθρα για τα δύο αυτά, βρίσκονται εδώ και εδώ.

Έπειτα, ήταν τα games αυτά καθ' αυτά - ακόμη και αυτά που γνωρίζαμε - που εξέπληξαν ευχάριστα με την ποιότητά τους. Το PlayStation All Stars Battle Royale και το Sports Champions 2 είναι αξιόλογες προσπάθειες και δεν θα περάσουν απαρατήρητες από το κοινό που αγαπά το gaming με παρέα, όμως ήταν το God of War 3 και το The Last of Us αυτά που απέσπασαν από τους παρευρισκόμενους - και δικαιολογημένα - τα περισσότερα χειροκροτήματα. Η νέα περιπέτεια του Kratos δεν ξεφεύγει από αυτό που έχουμε συνηθίσει, όμως με ακόμη καλύτερα γραφικά και ήχο στο σεναριακό τμήμα, καθώς και τις επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών μέσω PSN, δεν νομίζουμε να... διαμαρτυρηθεί κανείς! Για το The Last of Us, μακράν το πιο εντυπωσιακό video game που έχουμε δει μέχρι στιγμής φέτος, ξεχωριστό άρθρο έχουμε δημοσιεύσει εδώ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ