Ε3 2011: Wii U, τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Τί γνωρίζουμε και τί όχι για το νέο σύστημα

Η αλήθεια, όπως μπορεί να διακρίνει κανείς και από τα προαναφερθέντα, είναι πως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να συμπεράνουμε πόσο πραγματικά ισχυρό ή όχι είναι το Wii U. Είναι σίγουρα σύστημα υψηλής ευκρίνειας, είναι σίγουρα περισσότερο ευέλικτο και ικανό από το Wii, αλλά αν δεν μάθουμε ακριβώς ποιός είναι ο κεντρικός επεξεργαστής του και το υποσύστημα γραφικών του - και πόση μνήμη έχουν στη διάθεσή τους τα δύο βασικά αυτά chip - δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά αν είναι ισχυρότερο από τα PS3 και Xbox 360.

Το σίγουρο είναι πως η Nintendo - σύμφωνα με την προσφιλή συνήθεια και την πάγια στρατηγική της - δεν θα κατασκευάσει ένα σύστημα ηλεκτρονικής διασκέδασης από το οποίο θα χάνει χρήματα. Αυτό σημαίνει πως, αν λάβει κανείς στα υπόψιν και το κόστος του χειριστηρίου με οθόνη αφής του Wii U, ενδέχεται στην ασάφεια των τεχνικών χαρακτηριστικών του Wii U να "κρύβονται" συμβιβασμοί προκειμένου να φτάσει στα καταστήματα σε λογική τιμή (κάτω π.χ. των €300-€350). Για παράδειγμα, η μνήμη του μπορεί να είναι συνολικά 1 GB αλλά να τη μοιράζονται ο επεξεργαστής και το chip γραφικών ή ο αποθηκευτικός χώρος της μνήμης Flash να είναι πολύ λίγος και να επιβάλλει πρακτικά τη χρήση εξωτερικής αποθήκευσης.

Σε κάθε περίπτωση, με το Wii U η Nintendo σίγουρα μπαίνει επιτέλους στο χώρο της υψηλής ευκρίνειας, διατηρώντας - σύμφωνα με τα λεγόμενα των στελεχών της - το χειρισμό με τo Wiimote Plus και συνδυάζοντας τα γραφικά HD με το νέο χειριστήριο που φέρει οθόνη αφής. Πόση ισχύ θα κρύβεται κάτω από το περίβλημά του στην τελική του μορφή, ώστε να στέκεται άνετα δίπλα στα επόμενα PlayStation και Xbox σε τρία χρόνια, απομένει να διαπιστωθεί πρακτικά με την κυκλοφορία του. Ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ