E3 2011: Τί είναι το Nintendo Wii U;

Τί το κάνει διαφορετικό και γιατί μας αρέσει!

Παράλληλα με τα προαναφερθέντα, το χειριστήριο του Wii U φέρει στην πρόσοψή του κάμερα, η οποία - πέρα από βιντεοκλήσεις - θα μπορούσε να προσφέρει εισαγωγή εικόνας μέσα σε games σε πραγματικό χρόνο. Η συνοδευτική γραφίδα επιτρέπει λεπτομερέστερη εισαγωγή δεδομένων στην οθόνη αφής - επιδείχθηκε εικονικό... "σκιτσάρισμα" του Link κατά την παρουσίαση - ενώ η είσοδος ακουστικών καθιστά το χειριστήριο σχεδόν αυτόνομο φορητό σύστημα διασκέδασης, πάντοτε με δεδομένο τον περιορισμό της απόστασης από το κυρίως τμήμα του συστήματος.

Ομολογουμένως είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εκφέρουμε γνώμη σχετικά με το Wii U, τις προοπτικές του και τη μελλοντική θέση του στην αγορά. Η προσθήκη της δεύτερης οθόνης ως standard στα video games ενός νέου συστήματος είναι κάτι που αλλάζει τα δεδομένα του πώς αυτά σχεδιάζονται. Από πολλές απόψεις, έχουμε την αίσθηση πως... ούτε η ίδια η Nintendo δεν έχει ακόμη εξερευνήσει επαρκώς το πώς μπορεί να υλοποιηθεί αυτή η δεύτερη οθόνη αφής σε νέα games! Το σίγουρο είναι ότι το χειριστήριο του Wii U προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο προϊόν της έναντι των PS3 και Xbox 360: κάτι που αυτά δεν έχουν κι εκείνη μπορεί να χρησιμοποιήσει, ώστε να προσφέρει ψυχαγωγικές εμπειρίες που εκείνα δεν μπορούν, γιατί το ιδιότυπο χειριστήριο δεν είναι τμήμα του συστήματός τους.

Το παραπάνω γεγονός πάντως, σε συνδυασμό με τα πολύ ισχυρότερα τεχνικά χαρακτηριστικά του Wii U σε σχέση με το Wii - αναφερόμαστε σε αυτά σε ξεχωριστό άρθρο - φέρνει τη Nintendo σε καλύτερη θέση από αυτήν όπου βρίσκεται σήμερα. Το νέο της σύστημα θα μπορεί να κάνει και τα δύο: και να προσφέρει τις πρωτότυπες, μη-τυπικές ψυχαγωγικές εμπειρίες που εντυπωσιάζουν το ευρύτερο κοινό, αλλά και να φιλοξενήσει video games επιπέδου PS3/Xbox 360, τα οποία αγαπούν οι αφοσιωμένοι gamers. Και... πιθανούς συνδυασμούς των δύο, φυσικά!

Λείπουν πολλά ακόμη κομμάτια του παζλ για να έχουμε εικόνα ικανοποιητική σχετικά με το καινούργιο σύστημα της Nintendo: από την ημερομηνία και τιμή πώλησής του μέχρι τους τίτλους που θα το συνοδέψουν στα καταστήματα και τις online υπηρεσίες του. Όμως το αυξημένο ενδιαφέρον των ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής για το Wii U (ποτέ στο παρελθόν ο πρόεδρος της Electronic Arts δεν είχε αποτελέσει τμήμα παρουσίασης της Nintendo) είναι ενδεικτικό. Η νέα πρόταση της ιαπωνικής εταιρείας έχει προοπτικές σοβαρές, καθώς και τη δυναμική να επηρεάσει και πάλι την ηλεκτρονική διασκέδαση, όπως έκανε το Wii. Γιατί ξαφνικά το 2012, ακόμη και τον φημολογούμενο Απρίλιο να είναι, μάς φαίνεται... πολύ μακριά...;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ