Ε3 2011: Εντυπώσεις από το Little Deviants

Mini-games πολλά, χειρισμός πρωτότυπος!

Σε ένα άλλο mini-game το Little Deviants αξιοποιεί τον αισθητήρα κατεύθυνσης κίνησης του Vita, ώστε ο παίκτης - κινώντας τη συσκευή σε διαφορετικές γωνίες - να "περάσει" έναν από αυτούς τους ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες μέσα από διάφορα τούνελ με εμπόδια. Εντυπωσιακότερο στα μάτια πιο πολλών ανθρώπων, πάντως, θα είναι σίγουρα εκείνο το mini-game που αξιοποιεί τις λεγόμενες τεχνικές augmented reality: η κάμερα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του Vita συλλαμβάνει το γύρω περιβάλλον σε πραγματικό χρόνο και το χρησιμοποιεί ως background, πάνω στο οποίο ο παίκτης στοχεύει και καταρρίπτει άλλους τέτοιους ιπτάμενους χαρακτήρες. Ο συνδυασμός φωτογραφικού background και 3D γραφικών δουλεύει απρόσμενα καλά και όντως χαρίζει πρωτοτυπία σε έναν μηχανισμό παιχνιδιού που - σε άλλη περίπτωση - δεν θα άξιζε ιδιαίτερης προσοχής ή αναφοράς.

Ένα mini-game που επιδείχθηκε αλλά διαλέξαμε - για το καλό των παρευρισκομένων δημοσιογράφων και συνεργατών της Sony! - να μην παίξουμε, αξιοποιεί το μικρόφωνο του Vita: ο παίκτης πρέπει να... τραγουδήσει σαν τενόρος σε θέατρο και η συσκευή της Sony θα "κρίνει" τις επιδόσεις του, ενώ το εικονικό κοινό θα εκφράσει επίσης τη... γνώμη του για τις φωνητικές ικανότητες του παίκτη! Ειδικά το συγκεκριμένο και μόνο που το φανταζόμαστε να παίζεται με παρέα - το Little Deviants υποστηρίζει συμμετοχή έως και 8 παικτών "εκ περιτροπής", δηλαδή να παίζει ο καθένας με τη σειρά του για το καλύτερο σκορ - μπορούμε να γελάσουμε. Πόσο μάλλον όταν θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε, όταν ο τίτλος διατεθεί - αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο των δημιουργών - την ίδια περίοδο με το Vita.

Η BigBig Studios είναι μία ομάδα με εκτενή πρότερη εμπειρία στο PSP - έχοντας αναπτύξει τα δύο Pursuit Force και το MotorStorm Arctic Edge για το πρώτο φορητό σύστημα της Sony - οπότε το μόνο βέβαιο είναι πως, στην τελική του μορφή, το Little Deviants θα είναι προσεγμένο και ποιοτικό. Περισσότερο, ωστόσο, από αυτό, αναμένουμε να είναι ένα από τα πρώτα games που θα αγοράσουν π.χ. γονείς για τα μικρότερης ηλικίας παιδιά τους ή για τους ίδιους, όταν δεν έχουν πολλές ώρες διαθέσιμες για παιχνίδι, αλλά το γνωστό... τεταρτάκι ή μισαωράκι ανάμεσα στις υποχρεώσεις της μέρας. Τον αντικειμενικό του στόχο, μάλιστα, το να επιδείξει με πρωτότυπες ιδέες πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η αφή, η κίνηση και ο ήχος για το χειρισμό του Vita, το Little Deviants τον έχει ήδη πετύχει. Περιμένουμε με ενδιαφέρον την τελική έκδοση, αν μη τί άλλο για να διαπιστώσουμε... τί άλλο έχει σκαρφιστεί στα άλλα mini-games του τίτλου η BigBig!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ