E3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Sony

PlayStation Move, 3D και πιο πολλή ουσία

Όλα τα προαναφερθέντα τα παρουσιάζουμε συνεπτυγμένα επειδή, τις επόμενες ημέρες, θα δημοσιεύουμε σταδιακά τις εντυπώσεις μας από την επαφή που είχαμε με τα περισσότερα στον ειδικό χώρο που είχε διαμορφώσει η Sony μέσα στην έκθεση της Ε3. Το ότι πολλά από όσα επιδείχθηκαν, ωστόσο, τα περιμέναμε, δεν σημαίνει ότι δεν συνέβησαν επί σκηνής και πράγματα που... κανείς δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει! Συνέβησαν - και κάποια αξίζουν λεπτομερέστερης αναφοράς απ' ότι άλλα, γι' αυτό και τα καταγράφουμε ανάλογα.

Μία έκπληξη καθαρά... χιομοριστικού χαρακτήρα, για παράδειγμα, ήταν η εμφάνιση επί σκηνής του Kevin Butler, του απίθανου εκείνου τύπου που πρωταγωνιστεί στις αμερικανικές διαφημίσεις για το PS3. Ο Butler ήταν απολαυστικός - παρά τα... αιχμηρά βέλη που έριξε προς την κατεύθυνση των Microsoft και Nintendo - αν μη τί άλλο γιατί το υπερβολικό, θεατρικά πομπώδες στυλ του ήταν αυτοσαρκαστικό και οι σχετικές ατάκες έξυπνες. Δεν ήταν αυτό που θα ονομάζαμε ακριβώς απαραίτητο συστατικό στοιχείο στην όλη συνέντευξη Τύπου, αλλά θα μας άρεσε ενίοτε να διαπιστώνουμε ότι οι τρεις μεγάλοι "μονομάχοι" δεν παίρνουν τον εαυτό τους και τόσο στα σοβαρά. Για την αγορά των games και της ηλεκτρονικής διασκέδασης μιλάμε, άλλωστε!

Μία άλλη επί σκηνής έκπληξη ήταν η αποκάλυψη του Twisted Metal 4. Ο τίτλος αγώνων (και μάχης) με αυτοκίνητα που είχε σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία στο PS2, μεταβαίνει στην υψηλή ευκρίνεια και το Δίκτυο υπό την επίβλεψη του David Jaffe των God of War. Άλλοι παρευρισκόμενοι ενθουσιάστηκαν, άλλοι όχι, το Twisted Metal δεν παύει όμως να είναι ένα franchise με υπολογίσιμη δυναμική και εμπορική αξία ευδιάκριτη (ειδικά στις ΗΠΑ). Η μεγαλύτερη, πάντως, έκπληξη όλων ήταν άλλη και αξίζει να διαβάσει κανείς γι' αυτήν αναλυτικότερα, ακριβώς εδώ.

Συνολικά, η συνέντευξη Τύπου της Sony θα πρέπει να θεωρηθεί απολύτως επιτυχημένη σε όσα στόχευε. Δεν ανακοινώθηκε νέο hardware ή μείωση τιμής και τα σημαντικότερα στοιχεία της ήταν ήδη γνωστά, όμως αυτά παρουσιάστηκαν αναλυτικά και ουσιαστικά. Υπήρχε υλικό ενδιαφέρον για αφοσιωμένους gamers και μη, για Δικτυωμένους χρήστες και μη, για early adopters και μη. Το κυριότερο, μάλιστα; Με το... mix των ανακοινώσεων για όλες αυτές τις τεχνολογίες και πρωτοβουλίες γύρω από το PS3, η Sony όντως κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του συστήματός της καλύτερα από ποτέ. Ε, αν αυτή δεν είναι επιτυχημένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο μιας Ε3, τότε... τι;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ