Ε3 2010: Συνέντευξη Τύπου της Nintendo

Καταιγίδα τίτλων και... περισσότερο 3DS

Μετά και από μία... υπενθύμιση σε μορφή trailer της κυκλοφορίας του εκπληκτικού Metroid Other M - το οποίο αναπτύσσεται από την Team Ninja και θα κυκλοφορήσει στις 31 Αυγούστου - επιβεβαιώθηκε μία από τις φήμες που, προ Ε3, ευχόμασταν ολόψυχα να βγουν αληθινές: αυτή της κυκλοφορίας ενός νέου τίτλου Donkey Kong. Η Retro Studios έχει όντως αναλάβει να μεταφέρει την πασίγνωστη αυτή σειρά της Nintendo στη νέα εποχή και το Wii και... καμία απορία που το Donkey Kong Country Returns γέμισε την αίθουσα με χαμόγελα και χειροκροτήματα, έστω κι αν η Nintendo μας υποχρέωσε ξανά να περιμένουμε μερικούς ακόμη μήνες (ίσως ως το Tokyo Game Show του Οκτώβρη) για να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το τελευταίο μέρος της παρουσίασης αφιερώθηκε στο νέο φορητό σύστημα ψυχαγωγίας της Nintendo, το 3DS, χωρίς όμως να δοθεί και πάλι ολοκληρωμένη εικόνα γι' αυτό. Η συσκευή μοιάζει στο DSi, υπό την έννοια ότι είναι αναδιπλούμενη και προσφέρει δύο οθόνες. Έχει όμως στο επάνω μέρος του καλύμματος δύο κάμερες για λήψη τρισδιάστατων φωτογραφιών, αλλά και ειδικό διακόπτη δίπλα στην πάνω, 3D οθόνη, ο οποίος κάνει το φαινόμενο της τρισδιάστατης απεικόνισης λιγότερο ή περισσότερο έντονο (!). Όπως είχε ανακοινωθεί, ο παίκτης δε χρειάζεται να φορά ειδικά γυαλιά για να διακρίνει την τρίτη διάσταση του βάθους. Άλλες αλλαγές: στο επάνω μέρος του D-Pad συναντάμε πλέον ένα ειδικό αναλογικό μοχλό, ορισμένα βασικά πλήκτρα έχουν μεταφερθεί κάτω από την οθόνη αφής, ενώ η πάνω οθόνη είναι κατά τι μεγαλύτερη από αυτή του DSi, όντας διαγωνίου 3.5 ιντσών. Το 3DS έχει καλύτερο επεξεργαστή γραφικών, φέρει αισθητήρα κίνησης και γυροσκόπιο.

Ως σημαντική λειτουργία του 3DS προβλήθηκε και η αυτόματη σύνδεσή του σε ασύρματα δίκτυα, έτσι ώστε να προμηθεύεται ακόμη κι όταν βρίσκεται σε sleep mode (!) τις απαραίτητες αναβαθμίσεις για games, ώστε αυτές να έχουν ήδη εφαρμοστεί την επόμενη φορά που ο χρήστης θα ενεργοποιήσει τη συσκευή. Για να σηματοδοτήσει την πρώτη επίσημη παρουσίασή του 3DS, δε, ο πρόεδρος της Nintendo ανακοίνωσε την ανάπτυξη του Kid Icarus: Uprising, ικανοποιώντας άλλη μία επιθυμία των φίλων της ιαπωνικής εταιρείας για επιστροφή μιας αγαπημένης οικογένειας τίτλων στα συστήματά της. Το νέο σύστημα θα υποστηριχθεί πάρα πολύ από νέα games τόσο από την ίδια τη Nintendo (με το Nintendogs and Cats σε πρώτη φάση), όσο και από τρίτες εταιρείες παραγωγής με τίτλους όπως τα DJ Hero, Kingdom Hearts, Resident Evil, Batman, Assassin’s Creed, Professor Layton, Ridge Racer και Metal Gear Solid.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ