Ε3 2010: Nintendo 3DS, οι εντυπώσεις μας

Διασκέδαση στις τρεις διαστάσεις, φορητή!

Ολοκληρωμένους τίτλους ειδικά για το 3DS δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε στο Los Angeles, υπήρχαν ωστόσο κάποια demos αρκετά για να πάρουμε μία ιδέα των δυνατοτήτων του. Στο δείγμα του Metal Gear Solid 3: Snake Eater 3D, για παράδειγμα, παρακολουθήσαμε τον Snake να κινείται στο περιβάλλον της ζούγκλας με τα φυτά και τα διάφορα ερπετά να περνούν μπροστά από τα μάτια μας άκρως πειστικά! Διαφορετικής συλλογιστικής ήταν ένα demo τίτλου α λα... Pong, όπου κινώντας ένα τετράγωνο στην οθόνη, έπρεπε να αποκρούσουμε μία μπάλα που ερχόταν προς το μέρος μας με διάφορους τρόπους και υπό διαφορετικές γωνίες.

Παραδόξως, το 3DS φαίνεται πως δεν θα αξιοποιήσει την τρίτη διάσταση μόνο σε games. Η συνεργασία της Nintendo με μεγάλα κινηματογραφικά studios θα φέρει και αρκετές ταινίες που έχουν γυριστεί σε 3D, στην... μικρή οθόνη του συστήματος: το δείγμα που είδαμε ήταν ικανοποιητικότατο, δημιουργώντας θετικότατες εντυπώσεις για την πρόθεση της ιαπωνικής εταιρίας να στραφεί πια και σε ευρύτερο ψυχαγωγικό περιεχόμενο. Πολύ καλά λειτουργεί άλλωστε και ο διακόπτης ρύθμισης του εφέ τριών διαστάσεων: όσο είχαμε στα χέρια μας το 3DS πειραματιστήκαμε πολλές φορές με αυτόν, φέρνοντας την εικόνα από τις δύο στις τρεις διαστάσεις και αντίστροφα. Το σύστημα προσάρμοσε την εικόνα θαυμάσια. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο επιλογές, μάλιστα, είναι τέτοια που σχεδόν... παραξευνεύει η αίσθηση πως πρόκειται για μία και όχι... δύο συσκευές!

Το 3DS, λοιπόν, έχει ξεκάθαρα προοπτική και δυνατότητες - όπως πάντοτε, είναι το software αυτό που θα καθορίσει το εύρος της εμπορικής του επιτυχίας και της γοργής ή όχι διείσδυσης στο ευρύ κοινό. Περιμένουμε ακόμη να δούμε, άλλωστε, πώς θα είναι στην τελική τους μορφή οι πρώτοι τίτλοι της ίδιας της Nintendo για το 3DS και πώς θα αξιοποιούν τη στερεοσκοπική εικόνα προς όφελος του gameplay. Υψηλόβαθμα στελέχη του αμερικάνικου τμήματος της Nintendo δήλωσαν ότι θα υπάρξουν ενδεχομένως αλλαγές στο παρουσιαστικό του 3DS μέχρι να κυκλοφορήσει στα καταστήματα. Αυτό αναμένεται να συμβεί μέχρι το Μάρτη του 2011, αν και ακριβείς ημερομηνίες για κάθε μία από τις 3 μεγάλες αγορές δεν έχουν ακόμη οριστεί. Για την ώρα περιοριζόμαστε σ' αυτές τις πρώτες θετικότατες εντυπώσεις και περιμένουμε την επόμενη ευκαιρία άμεσης επαφής με το 3DS, κατά πάσα πιθανότητα στη GamesCom τον Αύγουστο. Μέχρι τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ