Crackdown 2

Δράση σκιτσαρισμένη, σ' όλα καλύτερη

Είδος: Action
Φορμά: Xbox 360
Τιμή: €69,00

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Πολλές φιλόδοξες προσπάθειες ουκ ολίγων εταιρειών παραγωγής video games έχουν καταλήξει στα... αζήτητα, τρόπον τινά, κυρίως γιατί οι δημιουργοί τους "μαγείρεψαν" τόσο πολύ τα συστατικά του τίτλου, που εν τέλει χάθηκε η ουσία. Το Crackdown μπορεί να αποδείχθηκε δημοφιλέστατο στο κοινό των κατόχων Xbox 360 χάρις στην ειδική πρόσκληση που προσέφερε για την beta έκδοση του Halo 3, ωστόσο δεν απέφυγε την προσβολή από τις τυπικές... "παιδικές ασθένειες" των τίτλων δράσης που λαμβάνουν χώρα σε ανοιχτούς κόσμους - εμφανίστηκε, δε, σε χρονική περίοδο που ο συνωστισμός νέων τίτλων στα ράφια ήταν μεγάλος. Η Microsoft φέρνει τη συνέχεια του αρχικού τίτλου στην αγορά αυτές τις ημέρες ανεπτυγμένη όχι από την Realtime Worlds (η οποία τα τελευταία χρόνια δημιουργούσε το All Points Bulletin), αλλά από τη Ruffian Games, της οποίας αυτή είναι η πρώτη επίσημη δουλειά.

H νέα αυτή ομάδα ανάπτυξης δεν επιχείρησε να αλλάξει πολλά στοιχεία, απόφαση που μπορεί να γύρει την πλάστιγγα και προς τις δύο πλευρές. Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά στην Pacific City, όπου αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός πράκτορα-μέλους της ομάδας των Peacemakers. Βασικός σκοπός αυτής της ομάδας είναι να διατηρεί την ειρήνη στην πόλη, η οποία - δέκα χρόνια μετά τα γεγονότα του πρώτου μέρους - βρίσκεται σχεδόν ερειπωμένη, αφού στους δρόμους της κυκλοφορούν μόνο μολυσμένοι από την επιδημία άνθρωποι και τερατόμορφα όντα. Αυτοί είναι και οι βασικοί αντίπαλοι αυτή τη φορά, αφού οι συμμορίες που προσπαθούσαν να σπείρουν τον πανικό έχουν εξαφανιστεί και δεν είναι καν το βασικό πρόβλημα των αρχών. Σημαντικό ρόλο στα γεγονότα παίζει και η ομάδα Cell, η οποία τάσσεται ενάντια στην εξουσία και προσπαθεί να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο του μοναδικού όπλου που μπορεί να σταματήσει τον ιό Freak Virus.

Αποφεύγοντας την άμεση επαφή με τα διάφορα τέρατα και εξοντώνοντας τα μέλη της προαναφερθείσας ομάδας, ο παίκτης επιδιώκει ν' απενεργοποιήσει τις μονάδες άντλησης στοιχείων απαραίτητων για την μελέτη της τεχνολογίας Sunburst. Παράλληλα, καλείται να εξουδετερώσει και κρυμμένες - σε διάφορες σπηλιές - μονάδες του εχθρού. Κινούμενος μ' έξυπνο τρόπο και αποφεύγοντας τις διάφορες παγίδες των αντιπάλων, ο πρωταγωνιστής έχει ως στόχο να πάρει τον έλεγχο στις διάφορες συνοικίες της Pacifit City, έτσι ώστε να έχει καλύτερη πρόσβαση στους δρόμους και να παρατηρεί πιο άνετα τα όντα που περιπλανώνται εκεί, δημιουργώντας όλων των ειδών τα προβλήματα. Η κίνηση γίνει για άλλη μια φορά τόσο στο έδαφος, όσο και στον αέρα, κάνοντας είτε χρήση ειδικών οχημάτων, είτε των δυνάμεων που έχει ο παίκτης στη διάθεσή του.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ