Crackdown 2

Δράση σκιτσαρισμένη, σ' όλα καλύτερη

Ο μηχανισμός στόχευσης και πυροβολισμών συνεχίζει να λειτουργεί σχεδόν άσκοπα, βοηθώντας τον παίκτη να μην ταλαιπωρείται με άσκοπες ενέργειες και, αντίθετα, να επικεντρώνεται στη διασκέδαση με τις συγκρούσεις στις οποίες εμπλέκεται. Όσο περισσότεροι εχθροί εξουδετερώνονται κι όσα περισσότερα σημεία άντλησης περνούν στην κατοχή του, τόσο πιο πολλές δυνάμεις αποκτά ο πρωταγωνιστής και τόσο καλύτερα εξοπλίζεται για την εξέλιξη του σεναρίου. Με το ίδιο μοντέλο ανάπτυξης λειτουργεί και ο τομέας της οδήγησης των οχημάτων, προκαλώντας μας συνεχώς να βρίσκουμε αυτοκίνητα, τανκ και ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για να φτάσουμε πιο εύκολα στον προορισμό μας ή για να ολοκληρώσουμε πιο εύκολα τις διάφορες αποστολές.

Η ομάδα ανάπτυξης έχει εφοδιάσει τον ήρωα και με μία ειδική στολή, η οποία του επιτρέπει τόσο να μετακινείται εύκολα από τη μία ταράτσα κτιρίου στην άλλη, όσο και να παραμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα στον αέρα. Η τεχνητή νοημοσύνη των αντιπάλων ωστόσο κινείται - δυστυχώς - σε... ρηχά νερά και το μεγαλύτερο μέρος των μολυσμένων ανθρώπων δεν αντιστέκονται όσο πιθανώς θα μπορούσαν όταν ο ήρωας επιδιώκει να τους εξοντώσει με κάθε τρόπο. Η προβολή των γραφικών, που χρησιμοποιεί την περισσότερο... cartoony σχεδιαστική προσέγγιση της τεχνικής cel-shading δίνει όντως άλλη αίσθηση στον τίτλο, καταφέρνοντας μάλιστα με αυτό τον τρόπο να "κρύψει" και ορισμένα σημεία του που έχουν μείνει απαράλλακτα σε σχέση με τον αρχικό τίτλο.

Η κάμερα έχει εν πολλοίς διατηρήσει τον ίδιο ρόλο και τον ίδιο τρόπο λειτουργίας, προσφέροντας δίνοντας πάντα ευρεία άποψη κάθε επιπέδου - χάρις στο ικανοποιητικό βάθος απεικόνισης των γραφικών, δε, ο παίκτης έχει πάντα πληρέστατη εικόνα του τι βρίσκεται και τι κινείται γύρω του. Το σύστημα φωτισμού έχει επίσης βελτιωθεί και, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες στην εξέλιξη του τίτλου, θα μπορέσει κανείς να εκτιμήσει σε πολλά σημεία την καλή δουλειά που έχει γίνει στην απόδοση των σκιών. Το Crackdown 2, τέλος, προσφέρεται για όσους συνηθίζουν ν' απολαμβάνουν τα games δράσης Δικτυακά, αφού η συνεργατική επιλογή παιχνιδιού δίνει στον παίκτη την ευκαιρία να διασκεδάσει με μία ομάδα φίλων μέσω της υπηρεσίας Xbox Live της Microsoft.

Δεν είναι δύσκολο, από τα παραπάνω, να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι το νέο Crackdown είναι μια παραγωγή σωστά δομημένη, που δίνει έμφαση στα ισχυρά της στοιχεία και αποκρύπτει τα όποια μικροαρνητικά με επιτυχία. Ο τεχνικός τομέας είναι προσεγμένος και εξυπηρετεί την καταιγιστική δράση, ενώ τα όποια προβλήματα είχαν εντοπιστεί στο αρχικό Crackdown έχουν εν πολλοίς λυθεί. Θα προτιμούσαμε, είναι η αλήθεια, να μην είχαμε συναντήσει στοιχεία του πρώτου Crackdown σχεδόν αυτούσια στο νέο, το γεγονός ωστόσο δεν αμαυρώνει τελικά την συνολική εικόνα του δεύτερου, η οποία είναι πολύ καλή. Είτε είχε την ευκαιρία κανείς να ασχοληθεί με το αρχικό Crackdown είτε όχι, το καινούργιο αξίζει σαφέστατα την προσοχή των gamers που αγαπούν τη δράση και την εξερεύνηση σε ανοιχτό περιβάλλον. Ειδικά το καλοκαίρι του 2010, που η... ξηρασία σε ΑΑΑ τίτλους είναι κάτι παραπάνω από αισθητή!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ