Battlefield: Bad Company 2

Το... αντι-Warfare!

Όσον αφορά στο gameplay της συμμετοχής πολλών παικτών, η ομάδα ανάπτυξης έχει φροντίσει να εισάγει μερικά νέα στοιχεία. Για παράδειγμα, διαθέσιμη είναι μία ειδική ένεση αδρεναλίνης που μπορεί να συνεφέρει άμεσα ένα τραυματισμένο σύμμαχο, την ώρα που, στο single player campaign, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να παραμείνει ο παίκτης εκτός στόχου για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να αναρρώσει γρηγορότερα και να συνεχίσει. Οι ενδείξεις στην οθόνη είναι ελάχιστες, κάτι καθιστά πιο εντυπωσιακό οπτικά το παιχνίδι αλλά δεν βοηθάει αρκετά σε... πρακτικά ζητήματα - γι’ αυτό και ο παίκτης θα πρέπει να προσέχει συνεχώς πόσα χτυπήματα μπορεί ακόμη να αντέξει ο χαρακτήρας του.

Η μεγάλη εμπειρία της DICE στον online τομέα γενικά, άλλωστε, είχε ως αποτέλεσμα το όλο multiplayer τμήμα να αποδειχθεί πολύ καλό: σε 4 διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού οι παίκτες μπορούν να συναγωνιστούν σε μία σειρά από δέκα επίπεδα και να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλο, χωρισμένοι σε στρατόπεδα. Ίσως δεν είναι το είδος της multiplayer εμπειρίας που έχει καταστήσει τόσο δημοφιλές το Modern Warfare 2, αλλά είναι εξαιρετικά φροντισμένη και παραμένει άκρως ανταγωνιστική του. Το γεγονός, θεωρούμε, σε μεγάλο βαθμό "μιλά από μόνο του".

Ανακεφαλαιώνοντας, το Bad Company 2 είναι μία παραγωγή που ικανοποιεί απόλυτα σε όλους τους τομείς: προσφέρει πλούτο τρόπων για να το χαρεί κανείς online, αλλά δεν στερείται το πλήρες, διασκεδαστικό single player τμήμα που θα απασχολήσει τους... μοναχικούς παίκτες. Σε αντίθεση με άλλα shoot' em up της κατηγορίας, τα οποία κατακλύζουν την οθόνη με εικονικούς αντιπάλους που περιμένουν... απλά τη σειρά τους για να σωριαστούν στο έδαφος, ο τίτλος της DICE αποδίδει την ατμόσφαιρα του πεδίου της μάχης συγκλονιστικά. Γι' αυτό και μόνο, αξίζει την προσοχή κάθε... πολεμοχαρή κατόχου PS3/Xbox 360 ή Η/Υ. Με τη μεταφορική έννοια, πάντα!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ