ΖΤΕ Blade A450

Internet σε ταχύτητες 4G, απόκτηση με κόστος χαμηλό

Έχοντας πει κανείς τα προαναφερθέντα, πάντως, δεν μπορεί να μην αποδώσει στην ZTE και τα εύσημα ακριβώς επειδή έχει κατορθώσει να προσφέρει στα ίδια €129 μία σειρά από σημαντικά πράγματα. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής και το 1 GB μνήμης λειτουργίας του A450, για παράδειγμα, δείχνουν να είναι υπεραρκετά για γρήγορη, ομαλή συμπεριφορά του Android 4.4.4 σε όλα τα συνήθη και καθημερινά apps. Η ευμεγέθης μπαταρία των 3400 mAh προσφέρει αυτονομία που... ντροπιάζει άλλες "ναυαρχίδες", καλύπτοντας με τυπική χρήση μία εργασιακή μέρα χωρίς πρόβλημα. Υποστηρίζοντας, δε, την τεχνολογία LTE του δικτύου τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς της CosmOTE, το Α450 αντλεί από το Internet δεδομένα τόσο γρήγορα, ώστε να καθιστά αληθινά... απολαυστική την περιήγηση σε sites και την αξιοποίηση όλων των δημοφιλών Δικτυακών υπηρεσιών, ειδικά συναρτήσει του κόστους του.Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς φθηνότερο τρόπο για γοργή πρόσβαση στο Internet απ' οπουδήποτε.

Όπως περιμένει κανείς από ένα σύγχρονο smartphone, ακόμη και τόσο προσιτό, το νέο Blade εμφανίζεται πλήρες στα... "επιμέρους": οι πομποδέκτες δέκτες Wi-Fi και Bluetooth είναι παρόντες, το υποσύστημα GPS το ίδιο, ο ραδιοφωνικός δέκτης και η κάμερα στην πρόσοψη (για τις δημοφιλείς... selfies), επίσης. Εμφανίζεται ελλειπές σε αισθητήρες πέραν των απολύτως βασικών αλλά, γνώμη μας, αυτό δεν τού στερεί ουσιαστική λειτουργικότητα αν αυτό που χρειάζεται κανείς στο 95% του χρόνου του με ένα smartphone είναι η τηλεφωνία και η πρόσβαση στο Internet. Σε επίπεδο λογισμικού η ZTE δεν έχει κάνει στην ουσία ιδιαίτερες παρεμβάσεις ή προσθήκες στο γραφικό περιβάλλον και τις εφαρμογές του Android, κάτι που πάντοτε θεωρούσαμε και συνεχίζουμε να θεωρούμε θετικό. Δεν θα βρει βέβαια κανείς και τίποτε από εκείνα τα "bonus" apps που προεγκαθιστούν άλλοι κατασκευαστές και ενίοτε αποδεικνύονται χρήσιμα, όμως - και πάλι - μικρό, έως... πολύ μικρό, το "κακό".

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, δεν είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς το ZTE Blade A450 γι' αυτό ακριβώς που είναι: ο πλέον προσιτός τρόπος για να έχει κανείς στην τσέπη του τo Internet σε ταχύτητες 4G. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Ως εισαγωγικό smartphone για αυτή τη χρήση θα καλύψει δίχως πρόβλημα το κοινό εκείνο που δεν θέλει να επενδύσει πολλά στην αγορά σχετικής συσκευής (ειδικά αν είναι η πρώτη του), αλλά καταλαβαίνει πως η γρήγορη Δικτυακή πρόσβαση "εκεί έξω" σε πολλά πράγματα έχει σημασία πλέον. Είναι πιθανό ένα ποσοστό του κοινού αυτού σε 12 ή 18 μήνες να θέλει κάτι καλύτερο, ισχυρότερο, ταχύτερο... αλλά πάντοτε - όποιο smartphone κι αν έχει κανείς σήμερα - θα υπάρχει κάτι τέτοιο στην αγορά. Για τα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, το νέο Blade είναι άκρως ικανοποιητικό για χρήση στο προαναφερθέν πλαίσιο. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ