Χειμώνας 2013... συναρπαστικός!

Σπάνια έχουμε πολλές εξελίξεις σε πολλές κατηγορίες. Φέτος, θα έχουμε... σε όλες!

Τα έχουμε ξαναπεί: είναι η φύση της τεχνολογίας τέτοια, είτε σχετίζεται με την ηλεκτρονική ψυχαγωγία είτε όχι, που απλώς τής... επιβάλλει την εξέλιξη. Στασιμότητα ίσον θάνατος γι' αυτήν την πλευρά της ανθρώπινης δραστηριότητας. Επομένως, καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες έχουμε όλο το χρόνο, κάθε χρόνο πια. Είναι όμως το τελευταίο τετράμηνο κάθε έτους στην αγορά της ψηφιακής διασκέδασης όπου τα περισσότερα πράγματα συμβαίνουν και εμφανίζονται. Και φέτος το διάστημα αυτό όλα δείιχνουν πως θα είναι ασυνήθιστα... "καυτό": ο αριθμός των νέων προτάσεων στην αγορά θα είναι τόσο μεγάλος, όσο σπάνια συμβαίνει να είναι. Και... από που να ξεκινήσει κανείς!

Ας ξεκινήσουμε από την δυστυχώς περισσότερο προβλέψιμη εταιρεία των τελευταίων ετών, πλέον: στους οπαδούς της Apple δεν αρέσει να αναφέρεται έτσι, όμως ο γίγαντας του Cupertino έχει σχεδόν χαράξει ετήσιο πρόγραμμα πια σε συγκεκριμένες κατηγορίες του. Από το Σεπτέμβρη έως και τις αρχές Νοεμβρίου περιμένουμε με πρακτική... βεβαιότητα νέο iPhone, νέες εκδόσεις iPad (και για το Mini και για το "κανονικό"), νέο MacBook Pro, νέο λειτουργικό σύστημα για τις φορητές συσκευές (iOS 7) και νέα υπηρεσία μουσικής (iTunes Radio). Αυτά είναι τα... "σιγουράκια" και το μόνο που μένει να διαπιστώσουμε είναι αν ο Tim Cook με την παρέα του έχουν τη δυνατότητα ή τη διάθεση να παρουσιάσουν φέτος κάτι από εκείνη την πολυσυζυτημένη "καινούργια κατηγορία" που ανέφεραν κατ' επανάληψη ή αν θα αρκεστούν στα λίγο έως πολύ δεδομένα. Την περίφημη iTV δεν την θεωρούμε πιθανή για φέτος, οπότε είτε ένα ενδεχόμενο iWatch θα μπορούσε να "ανοίγει" νέα κατηγορία είτε απλά... τίποτε. Θα δείξει.

Η Microsoft έχει στο ίδιο διάστημα διαφορετική αποστολή: να κάνει μία "επανεκίννηση" στα Windows 8 με την αναβάθμιση 8.1 - αυτή τη φορά όμως να το κάνει και με καινούργιες συσκευές όλων των ειδών στα ράφια ταυτόχρονα με το λειτουργικό, όχι μεμονωμένα όπως πέρυσι. Παράλληλα οι Αμερικανοί θα κάνουν την πολυαναμενόμενη μετάβαση στο καινούργιο Xbox One, σε περιορισμένη αρχικά κλίμακα και το 2014 σε ευρύτερη. Η πορεία του Xbox One το κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2013, ωστόσο, θα κρίνει ουκ ολίγα πράγματα στο πεδίο των εντυπώσεων αναφορικά με τον μεγάλο του αντίπαλο, το PlayStation4. Και σε αυτό το τρίμηνο, επίσης, θα φανεί πέρα από κάθε αμφιβολία αν τα Windows RT ως λειτουργικό σύστημα στην αγορά έχουν θέση και νόημα... ή όχι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ