Windows Phone: με 200.000 apps

Ακόμη ένα ορόσημο κατακτά η Microsoft - είναι ωστόσο αρκετά κοντά στον ανταγωνισμό;

Ορόσημο από τη μία πλευρά, μικρή... "ήττα" από την άλλη η ανακοίνωση της Microsoft πριν από λίγες ώρες σχετικά με τον αριθμό των διαθέσιμων εφαρμογών που μπορεί να προσφέρει το Marketplace της στους κατόχους συσκευών με λειτουργικό Windows Phone. Το Marketplace ξεπέρασε τα 200.000 διαφορετικά διαθέσιμα apps, αριθμό διόλου ευκαταφρόνητο - η μικρή "ήττα", ωστόσο, δεν έγκειται τόσο στο γεγονός ότι ο ανταγωνισμός (το iOS και το Android) έχουν να επιδείξουν σχεδόν 1 εκατομμύριο apps, όσο στο γεγονός ότι και τα δύο διπλασίασαν τις διαθέσιμες εφαρμογές τους από 100.000 σε 200.000 μέσα σε 6 μήνες. Σε αντιδιαστολή, το Markeplace χρειάστηκε 18 ολόκληρους μήνες να καταφέρει το ίδιο, στοιχείο ενδεικτικό.

Εννοείται πως πολύ μεγάλο ρόλο σε όλα αυτά έπαιξαν οι εγκατεστημένες βάσεις των τριών λειτουργικών συστημάτων, καθώς τα Windows Phone ουσιαστικά την τελευταία διετία σημείωσαν ευδιάκριτη, ανταγωνιστική άνοδο. Με τον μικρό αριθμό κινητών "εκεί έξω" οι δημιουργοί εφαρμογών δεν είχαν αντίστοιχο κίνητρο, εξ ου και η αργή ανάπτυξη του Marketplace. Τα πράγματα, ωστόσο, έχουν εδώ και μήνες αρχίσει να αλλάζουν - και με τη σύγκλιση των Windows Phone 8.1, των Windows 8.1 και του λειτουργικού του Xbox One να επιτρέπουν την σχετικά εύκολη "μεταφορά" εφαρμογών από το ένα περιβάλλον στο άλλο, ίσως του χρόνου τέτοιο καιρό η εικόνα του Marketplace να είναι πολύ διαφορετική.

Το στοίχημα, πάντως, εν πολλοίς το έχει "βάλει με τον εαυτό της" ήδη η Microsoft, αφού κατά δική της ομολογία στοχεύει στου ίδιου επιπέδου "εύρος" και "βάθος" για το Marketplace της με αυτά που έχουν να επιδείξουν τα App Store και Google Play, έως το τέλος του 2014. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Marketplace θα πρέπει να πενταπλασιάσει τον αριθμό των εφαρμογών του σε 12 μήνες, όταν για τις πρώτες 200.000 εξ αυτών χρειάστηκε 18. Και μπορεί ο ρυθμός της αύξησης τους τελευταίους μήνες να είναι όντως εντυπωσιακός, αλλά της τάξης του 5x από τη μία χρονιά στην άλλη...; Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ