Wind: Σε ακόμη ευρύτερο κοινό το Android

Με smartphone της ZTE στα €99, άμεσα

Όλοι οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι έχουν κάθε συμφέρον να προωθούν τα smartphones - τα κινητά δηλαδή εκείνα που στηρίζονται σε πλήρες λειτουργικό σύστημα και αξιοποιούν αναρίθμητες εφαρμογές κάθε είδους - στο κοινό, η Wind ωστόσο από τα τέλη του 2010 προσεγγίζει περισσότερο αποφασιστικά την ευρύτερη καταναλωτική αγορά με τις προτάσεις της. Η προσέγγιση αυτή είναι - και ούτως ή άλλως θα έπρεπε να είναι - διττή, περιλαμβάνοντας όχι μόνο προσιτές συσκευές, αλλά και φθηνά, κατανοητά προγράμματα χρήσης δεδομένων, έτσι ώστε οι καταναλωτές να αξιοποιούν αληθινά τα κινητά αυτά, μέσω των δικτύων 3G.

Η Wind είχε προσφέρει τον περασμένο Δεκέμβριο το πρώτο smartphone που είχε τότε... "σπάσει το ψυχολογικό όριο" των €150, το πολύ καλό Blade της ZTE - και φέτος με την ίδια συνεργάτιδα εταιρεία σπάει ένα ακόμη τέτοιο όριο, αυτό των €100, με το Carl. Πρόκειται για μία συσκευή βασισμένη στην έκδοση 2.2 του Android, με επεξεργαστή στα 600 MHz και κάμερα ανάλυσης 2 Megapixel. Το Carl διατίθεται από αυτήν την εβδομάδα αποκλειστικά στα €99, τιμή πώλησης που το καθιστά σχεδόν αυτό που λένε... αυθόρμητη αγορά οι Αγγλοσάξονες, χωρίς μάλιστα καμία επιδότηση ή πρόγραμμα χρήσης που απορροφά τμήμα του κόστους του. Πρόκειται για μία βασικού επιπέδου συσκευή, ναι, αλλά αξιοπρεπέστατη και καθ' όλα ικανή να αξιοποιήσει όλες σχεδόν τις εφαρμογές του Android Market, όπου μπορεί να βρει κανείς δωρεάν σχεδόν ο,τιδήποτε σε όλες τις σημαντικές κατηγορίες πια.

Η Wind δεν συνδυάζει εξ ορισμού την πώληση του ZTE Carl με πρόγραμμα χρήσης δεδομένων, όπως αναφέραμε, όμως προτείνει κάποιο από τα νέα της προσιτά προγράμματα ώστε ο κάτοχός του να το αξιοποιήσει στο έπακρο χωρίς να φοβάται άγνωστες ή κρυφές χρεώσεις στην κατανάλωση data. Η συσκευή κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καρτοκινητό με όγκο δεδομένων 10 ΜΒ προς κατανάλωση με €1, 60 ΜΒ με €3 ή 100 ΜΒ με €5. Ειδικά το τελευταίο είναι στατιστικά αρκετό για την πολύ μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών, που με ένα Carl κι ελάχιστα χρήματα είναι πια σε θέση να αξιοποιούν το e-mail τους, τον πλούτο περιεχομένου του Web, την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτα όπως το Facebook και το Twitter, τις υπηρεσίες chat, φωτογραφίας και video κλπ. χωρίς κόστος απαγορευτικό. Ένα ZTE Carl έχουμε ήδη στα χέρια μας, οπότε η αναλυτική του παρουσίαση και οι εντυπώσεις μας ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα - και ένας τυχερός ή τυχερή έχει να περιμένει και κάτι περισσότερο από τις εντυπώσεις μας. Ο νοών, νοείτω!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ