Wind: προσιτό smartphone, τετραπύρηνο

Huawei Honor 2 στα €300, εναρμονισμένο με νέα προγράμματα χρήσης mobile Internet της Wind

Το γεγονός ότι στη χώρα μας η οικονομική δυστοκία έχει "κρατήσει πίσω" την ανάπτυξη σε πολλούς τομείς δεν είναι... συζητήσιμο, βέβαια, όμως ακόμη κι έτσι οι Έλληνες τελικά δεν "έμειναν πίσω" σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά στην τάση που κυριαρχεί παγκοσμίως πια: την ολοένα και συχνότερη χρήση φορητών συσκευών όπως τα smartphones και τα tablets για πρόσβαση στο Internet και τις υπηρεσίες του, με ανάλογη αύξηση στην κατανάλωση data "εν κινήσει". Η εικόνα της αγοράς θα ήταν σαφώς καλύτερη και σε αυτόν τον τομέα αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, όμως όσο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν κίνητρα για να αξιοποιεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού υπηρεσίες mobile Internet, τόσο θα διαπιστώνουμε πρόοδο το λιγότερο ικανοποιητική: από το πρώτο τρίμηνο του 2011 έως το πρώτο τρίμηνο του 2012, για παράδειγμα, σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 55% στον αριθμό των Ελλήνων που χρησιμοποιούν το Internet με φορητές συσκευές κάθε είδους. Και το 2013 αναμένεται να εμφανίσει παρόμοια στατιστικά, κατά μέσο όρο.

Η Wind είναι μία από τις εταιρείες που έχει αντιληφθεί από νωρίς πόσο σημαντικό ήταν να... ξεπεράσει ο κόσμος τη φοβία της χρήσης data (αρχικά), να αξιοποιεί τη σύνδεση το Internet οποουδήποτε με λογικό και ελέγξιμο κόστος (στη συνέχεια). Είναι επίσης από τις εταιρείες εκείνες που καταλαβαίνει πως όλοι θα θέλαμε τα smartphones "ναυαρχίδες" των €600, €700 ή €800, όμως είναι τελικά σχετικά μικρό το ποσοστό του κοινού που μπορεί να τα αποκτήσει. Πολύ περισσότερες πωλήσεις σημειώνονται, φυσιολογικά, στη ζώνη των €100-€200, ενώ αυξητικές τάσεις έχει και αυτή των €250-€300, όπου εμφανίζονται πλέον smartphones που και δυνατοτήτων δεν στερούνται, και... απρόσιτα δεν τα λες για αρκετά μεγάλο ποσοστό του κοινού. Ακριβώς σε αυτήν την κατηγορία ανήκει το Honor 2 της Huawei, μιας εταιρείας που ναι μεν δεν έχει ακόμη το "βαρύ όνομα" άλλων, όμως "ακούγεται" πολύ συχνότερα τελευταία - ακριβώς κυρίως σε συσκευές που είναι αξιοπρεπέστατες έως ανταγωνιστικές των "μεγάλων", χωρίς να συνδέονται με αντίστοιχα υψηλό κόστος.

Το Honor 2 διατίθεται από αυτές τις ημέρες αποκλειστικά στο δίκτυο καταστημάτων της Wind (και στο άμεσα συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων Public) με κόστος μόλις €299 ή και ακόμη χαμηλότερο αν αποκτηθεί μέσω των νέων προγραμμάτων χρήσης της Wind που προσφέρουν και όγκο data προς κατανάλωση. Το ποσό αυτό είναι πραγματικά εντυπωσιακό αν σκεφτεί κανείς πως αγοράζει με αυτό smartphone οθόνης 4.7 ιντσών και ανάλυσης 720p, επεξεργαστή τεσσάρων πυρήνων, κάμερας των 8 Megapixel και μπαταρίας μεγάλης χωρητικότητας. Έχουμε το Honor 2 στην κατοχή μας και θα καταθέσουμε τις εντυπώσεις μας από τη χρήση του πολύ σύντομα, από "τα χαρτιά" και μόνο ωστόσο δείχνει να είναι μια από τις καλύτερες προτάσεις στην ελληνική αγορά αυτή τη στιγμή όσον αφορά στον - πολύ σημαντικό πλέον - δείκτη κόστους/αξίας. Επανερχόμαστε με πλήρη παρουσίαση σε λίγες μέρες, λοιπόν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ