Wind: Εφαρμογή... ραδιοφωνική

Για τα δημοφιλέστερα smartphones, δωρεάν, με πλήθος λειτουργιών

Μπορεί όλο και περισσότερος κόσμος να αξιοποιεί την εσωτερική μνήμη αποθήκευσης των smartphones - ή τις κάρτες μνήμης επέκτασης που φέρουν πολλά από αυτά - για να ακούει μουσική "εκεί έξω", όμως για ένα σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών οι αγαπημένοι τους ραδιοφωνικοί σταθμοί παραμένουν πολύ ψηλά στις "ώρες ακρόασης" που περνούν με αυτά τα κινητά. Για αυτό το κοινό η Wind προσφέρει εδώ και λίγες μέρες μία ειδική εφαρμογή, που καθιστά διαθέσιμη μια μεγάλη γκάμα σταθμών του ραδιοφώνου στους κατόχους smartphones, ανά πάσα στιγμή.

Η εφαρμογή "WIND Radios" επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ακρόαση ελληνικών ραδιοφωνικών σταθμών. παρέχοντας πληροφορίες και πρόσβαση στο live stream εκατοντάδων σταθμών απ' όλη τη χώρα. Ο χρήστης μπορεί ν' αναζητήσει από εκτενέστατη λίστα το σταθμό που τον ενδιαφέρει, να ακούσει live το πρόγραμμα του, να ηχογραφήσει υλικό από το πρόγραμμα αυτό, αλλά και να προσθέσει το συγκεκριμένο σταθμό στη λίστα των "αγαπημένων" του, για άμεση πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή.

Άλλες δυνατότητες της εφαρμογής "WIND Radios" περιλαμβάνουν την κατηγοριοποίηση των σταθμών ανά περιοχή, την αυτόματη εύρεση σταθμών με βάση το εκάστοτε γεωγραφικό σημείο (location) της συσκευής, την επιλογή ακρόασης του κάθε σταθμού "στο παρασκήνιο" (ώστε ο χρήστης να μπορεί να τον ακούει χωρίς η ίδια η εφαρμογή να είναι ενεργή) , αλλά και να εγγράψει σε πραγματικό χρόνο αυτό που ακούει από τον εκάστοτε σταθμό, ώστε να μπορεί να το ακούσει χωρίς σύνδεση στο Internet αργότερα μέσα από την εφαρμογή.

Από αυτό το τελευταίο στοιχείο γίνεται βεβαίως κατανοητό στους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital το γεγονός ότι για να λειτουργήσει και να αποδώσει το πρόγραμμα των ραδιοφωνικών σταθμών που καλύπτει, η εφαρμογή "WIND Radios" χρειάζεται ασύρματη Δικτυακή σύνδεση. Αυτή μπορεί να είναι είτε Wi-Fi - που σε πολλές περιπτώσεις μπορούμε να την έχουμε δωρεάν, όπως π.χ. στο σπίτι ή στη δουλειά - είτε 3G, στην οποία περίπτωση ο κάτοχος smartphone μπορεί να έχει πρόσβαση στους σταθμούς από οπουδήποτε, αλλά και κάποιο πρόγραμμα σύνδεσης με διαθέσιμο όγκο δεδομένων. Η ίδια η εφαρμογή, πάντως, διατίθενται εντελώς δωρεάν μέσω του App Store της Apple για iPhone/iPad, καθώς και μέσω του Android Market για smartphones με το λειτουργικό της Google (έκδοση 2.2 ή νεότερη). Όσοι πιστοί του ραδιοφώνου - και είστε πολλοί - ε, λογικά... προσέλθετε!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ