Wind: διαθέσιμη η υπηρεσία SIMPLEfi

Υπόσχεση για πρόσβαση στο Internet μέσω Δικτύου 4G οπουδήποτε, με κόστος ελεγχόμενο

Εγκαίρως για την περίοδο των διακοπών - κατά την οποία πολύς κόσμος δεν θέλει να στερηθεί την Δικτυακή πρόσβαση... απλώς και μόνο επειδή πήγε στο εξοχικό, στο χωριό, μακριά από την μόνιμη κατοικία του γενικότερα - η Wind κάνει από σήμερα διαθέσιμη στο καταναλωτικό κοινό την υπηρεσία SIMPLEfi. Πρόκειται για έναν τρόπο σύνδεσης με το Internet που αξιοποιεί, με ειδική συσκευή, το δίκτυο τεχνολογίας 4G της Wind ώστε να προσφέρει σε έναν χώρο στη συνέχεια ασύρματη πρόσβαση σε όλων των ειδών τις συσκευές, μέσω Wi-Fi. Η ιδέα δεν είναι νέα, φυσικά, όμως η Wind αφενός την προωθεί σε όλους τους καταναλωτές (όχι μόνο τους ήδη πελάτες του δικού της δικτύου), αφετέρου την έχει συνδυάσει με ειδικά, προσαρμόσιμα τιμολόγια ογκοχρέωσης δεδομένων, έτσι ώστε το κοινό να έχει επιλογές ως προς την χρήση και το κόστος της υπηρεσίας αυτής τόσο σε... καλοκαιρινό πλαίσιο, όσο και σε βάθος χρόνου.

Οι κάτοχοι που λαμβάνουν την νέα συσκευή 4G/Wi-Fi της Wind για ασύρματη πρόσβαση στο Internet, λαμβάνουν παράλληλα - πέρα από την ειδική SIM προφανώς - και δωρεάν 50 GB δεδομένων για να διαχειριστούν στην διάρκεια ενός έτους. Όταν στη συνέχεια τα εξαντλήσουν (γιατί το μόνο βέβαιο είναι πως αυτό θα συμβεί πολύ νωρίτερα από τους 12 μήνες) μπορούν να προσθέσουν extra 2, 5 και 20 GB με κλιμακωτή χρέωση €5, €10 και €20 αντίστοιχα. Αυτές είναι τιμές καλοκαιρινής προσφοράς, όπως και η τιμή απόκτησης κι ενεργοποίησης του εξοπλισμού (€100 από €200). Αυτό ισχύει για το "απλό" πρόγραμμα SIMPLEFi, ενώ για αυτό που απευθύνεται σε κόσμο που είτε σκοπεύει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία πιο συχνά, είτε έχει πιο πολλές απαιτήσεις σε όγκο δεδομένων, το πρόγραμμα SIMPLEFi2 προσφέρει 30 GB μηνιαίως με πάγιο της τάξης των €30 (και €35 το αρχικό κόστος ενεργοποίησης).

Αν και η ιδέα του SIMPLEFi είναι σαφώς εξυπηρετική για συγκεκριμένα σενάρια - για τις π.χ. 15 ημέρες στο εξοχικό, με τυπική χρήση Internet τα αρχικά 50 GB είναι μια χαρά - το κόστος της προσθήκης extra δεδομένων προς διαχείριση πέραν αυτών που προσφέρονται όπως περιγράψαμε παραπάνω δεν είναι αμελητέο στα €2 ανά GB. Υπάρχει, άλλωστε, πάντοτε και το θέμα της ποιότητας δικτύου και της σχετικής κάλυψης, καθώς το νόημα ύπαρξης του SIMPLEFi βρίσκεται εκεί όπου δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω σταθερής τηλεφωνίας, όχι π.χ. σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου ακόμη και το ελεύθερο Wi-Fi είναι πολύ περισσότερο διαδεδομένο. Η ποιότητα σήματος του δικτύου 4G της Wind στην εκάστοτε τοποθεσία θα επηρεάσει αναπόφευκτα όχι μόνο την ταχύτητα σύνδεσης του SIMPLEFi, αλλά και το... αν και κατά πόσο αυτό θα λειτουργήσει καν. Για τον λόγο αυτό έχει συμπεριλάβει στο Web site του και η Wind τον γνωστό μηχανισμό διαθεσιμότητας βάσει γεωγραφικής θέσης.

Ακόμη και με τα παραπάνω "στα υπ' όψιν", πάντως, το SIMPLEFi δείχνει να είναι μία λύση απλή και κατανοητή την οποία δεν προσφέρει για την ώρα ο ανταγωνισμός. Για τις πρακτικές μας εντυπώσεις από το SIMPLEFi της Wind επιφυλασσόμαστε τις επόμενες ημέρες. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ