Vodafone Red: κινητή, απλά

Ο γνωστός πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών... τα βάφει κόκκινα!

Είναι από εκείνα τα ζητήματα που... σπάνια συναντά κανείς να θίγονται σε άρθρα, κι ας έχουν απασχολήσει εκατομμύρια καταναλωτές στη χώρα μας: τα προγράμματα χρήσης των παρόχων κινητής τηλεφωνίας και το πώς αυτά ήταν και είναι περισσότερο δυσνότητα και περίπλοκα απ' ότι θα έπρεπε. Ποιές χρεώσεις ισχύουν προς σταθερά, ποιές προς κινητά, πώς διαμορφώνονται στα ταξίδια με την περιαγωγή, πώς χρεώνονται τα SMS, πώς χρεώνεται ο όγκος δεδομένων για Internet μέσα στα προβλεπόμενα Μegabytes και πέρα από αυτά... ο κατάλογος είναι μακρύς. Ένας τουλάχιστον από τους τρεις μεγάλους Έλληνες παρόχους, πάντως, δείχνει να καταλαβαίνει πως θα διευκόλυνε πολύ την κατάσταση αν απλοποιούσε τα πράγματα - οπότε έκανε ακριβώς αυτό. Το όνομα της πρότασης είναι Red και, ε, φυσιολογικά για το συγκεκριμένο χρώμα... την προσφέρει η Vodafone.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στα γραφεία της, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία σκιαγράφησε το πώς σκοπεύει να "αποστάξει" τα προγράμματα χρήσης της σε μόλις τρία - εκ των οποίων το πρώτο, το Red 1, καλύπτει τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας των καταναλωτών. Και στα τρία προγράμματα προσφέρει πράγματα που έχουμε ξαναδεί μεμονωμένα, αλλά όχι όλα μαζί: απεριόριστη ομιλία όχι μόνο προς κινητά Vodafone αλλά και των άλλων δικτύων, απεριόριστα SMS με τον ίδιο τρόπο και επαρκή δωρεάν όγκο δεδομένων προς χρήση (500 ΜΒ). Ο όρος "απεριόριστα" χρησιμοποιείται βέβαια κάπως... "ελεύθερα" από τη Vodafone, με την έννοια ότι δεν είναι κυριολεκτικά έτσι (1500 λεπτά ομιλίας ανά μήνα και 1500 μηνύματα), όμως βάσει των στατιστικών στοιχείων της εταιρείας είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό της πελατειακής της βάσης που καλύπτεται από αυτές τις παροχές στο Red 1, ώστε πρακτικά το "απεριόριστα" να ισχύει.

Τα προγράμματα Red 2 και Red 3 είναι στοχευμένα ουσιαστικά είτε σε χρήστες με πολύ υψηλές απαιτήσεις, είτε σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις - και προσφέρουν κυρίως μεγαλύτερο όγκο δεδομένων και πιο πολλές συσκευές ανάμεσα στις οποίες οι συνδρομητές αυτών των προγραμμάτων μπορούν να τον "μοιράσουν" χωρίς επιπλέον κόστος.

Κατανοώντας, δε, πως αν προσφέρει προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες και παροχές με τα νέα της προγράμματα, θα τα καταστήσει σαφώς περισσότερο θελκτικά στους συνδρομητές ανταγωνιστικών δικτύων, η Vodafone έχει συμπεριλάβει στα προγράμματα Red μια σειρά από τέτοια χρήσιμα "extras". Το ένα, ο διαμοιρασμός του διαθέσιμου όγκου δεδομένων ανάμεσα σε κινητό, tablet και laptop αναφέρθηκε ήδη: στο Red 1 προσφέρεται αντί €5 μηνιαίως, στα Red 2 και Red 3 δωρεάν. Το δεύτερο, η "προστασία συσκευής", προβλέπει τη δωρεάν επισκευή του εκάστοτε κινητού σε περίπτωση τυχαίας καταστροφής και προσφέρεται σε όλα τα Red, ακριβώς όπως και το τρίτο, το "My Transfer", η μεταφορά δηλαδή των δεδομένων του χρήστη από το προηγούμενό του κινητό στο νέο σε οποιοδήποτε κατάστημα Vodafone.

Ακολουθώντας τις... τάσεις των καιρών, άλλωστε, η Vodafone προσφέρει στους συνδρομητές όλων των προγραμμάτων Red και 5 GB Δικτυακού αποθηκευτικού χώρου (του λεγόμενου cloud storage), όπου μπορούν να έχουν πάντοτε διαθέσιμα αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους. Η τελευταία αυτή παροχή θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες, ενώ τη διάθεση των προγραμμάτων χρήσης Red η Vodafone την ξεκινά άμεσα. Περισσότερες λεπτομέρειες για κάθε ένα από αυτά οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital μπορούν να βρουν στην ειδική σελίδα της Vodafone - τις εντυπώσεις μας από τη χρήση των extra παροχών της θα "καταθέσουμε" το επόμενο διάστημα. Έως τότε...

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ