TP-Link HA100: το gadget που... "πάει βόλτα το πάρτι"!

Και πέντε τέτοια για ισάριθμους τυχερούς ή τυχερές, μέσα από την κλήρωση του E-Shop.gr

Καλοκαίρι είναι, τα πάρτι της παρέας βρίσκονται πια... "εκεί έξω" αντί για τα χειμωνιάτικα σαλόνια ενώ, εδώ και πολύ καιρό πια, πολλοί από μας μεταφέρουν την αγαπημένη τους μουσική στα smartphones ή τα tablets μας (ή και τα δύο). Πόσο εύκολα όμως συνδυάζονται τα παραπάνω; Κάτω από κανονικές συνθήκες όχι ιδιαίτερα εύκολα: τα κινητά και τα tablet εννοείται πως δεν μπορούν να αποδώσουν μουσική αρκετά δυνατά για... πάρτι, ενώ τα τυπικά φορητά ηχοσυστήματα στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν ενσωματώνουν τον απαραίτητο δέκτη Bluetooth ώστε να επικοινωνήσουν με αυτές τις φορητές συσκευές. Ευτυχώς, υπάρχει λύση στο πρόβλημα και την προσφέρει το TP-Link HΑ100: ένας δέκτης ασύρματου ήχου συμβατός με το ευρέως διαδεδομένο πρότυπο Bluetooth, ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε ηχοσύστημα - φορητό ή σταθερό οικιακό - και να αντλήσει μουσική από τις φορητές συσκευές του κατόχου του εύκολα και γρήγορα!

Το ΗΑ100 είναι εντυπωσιακά μικρό σε διαστάσεις και ελαφρύ, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτε για τις δυνατότητές του, οι οποίες είναι εκτενείς: ως δέκτης καλύπτει την έκδοση 4.1 του Bluetooth, καθώς και το πρότυπο A2DP, το οποίο επιτρέπει σε όλες τις σύγχρονες φορητές συσκευές να διοχετεύσουν στο ΗA100 στερεοφωνικό ήχο χωρίς "παύσεις", "σπασίματα" ή άλλα προβλήματα. Μπορεί να λάβει μουσική από smartphones ή tablets που βρίσκονται σε ακτίνα έως και 20 μέτρων μακριά, συνδέεται δε ενσύρματα με οποιοδήποτε σετ ηχείων προσφέρει είτε θύρα "καρφάκι" των 3.5 χιλιοστών (την γνωστή για τα ακουστικά) είτε τις δύο RCA στερεοφωνικού ήχου (για τα επίσης γνωστά καλώδια λευκό/κόκκινο).

H σύνδεση του HA100 με φορητές συσκευές μέσω Bluetooth είναι εύκολη - την διαδικασία την γνωρίζει οποιοσδήποτε έχει ποτέ συνδέσει κινητά ή tablets με οποιοδήποτε ασύρματο αξεσουάρ - και... παιδικά εύκολη αν αυτές ενσωματώνουν κύκλωμα NFC: ένα απλό άγγιγμα της συσκευής στο πάνω μέρος του ΗΑ100 αρκεί για να Στην συσκευασία του προϊόντος της TP-Link περιλαμβάνονται όλα όσα χρειάζεται κανείς για να το αξιοποιήσει πλήρως: τον ίδιο τον κύριο δέκτη, τα απαραίτητα καλώδια για σύνδεση, αλλά και έναν μίνι-δέκτη "NFC Tag". Αυτός επιτρέπει ακόμη και σε κινητά π.χ. διετίας/τριετίας ή εισαγωγικά, που δεν φέρουν εξ ορισμού κύκλωμα NFC, να "ζευγαρώσουν" με το HA100 σαν να το είχαν ενσωματωμένο.

Το ΗΑ100 είναι (και) καλοκαιρινό, αλλά ... παντός καιρού δέκτης Bluetooth. Σε σενάρια χρήσης "εκεί έξω" μπορεί να συνδέσει κανείς π.χ. το τυπικό φορητό του ηχοσύστημα - που παραδοσιακά φέρει ραδιόφωνο, CD player, άντε και θύρα USB για μουσικά αρχεία αν είναι κάπως εξελιγμένο - με το HA100 ενσύρματα, να εξασφαλίσει στο ΗΑ100 τροφοδοσία (οι ανάγκες του των 5V/1A καλύπτονται άνετα από πολλές φορητές μπαταρίες της αγοράς) και στη συνέχεια να αξιοποιήσει κινητά και tablet ως πηγές μουσικής. Εντός σπιτιού, το HA100 μπορεί να έχει σταθερή τροφοδοσία και μόνιμη σύνδεση με οποιοδήποτε ηχοσύστημα προσφέρει τις ίδιες θύρες (AUX ή RCA) ώστε να "το φέρει σε επικοινωνία" με σύγχρονες φορητές συσκευές. Το HA100 μπορεί να μεταμορφώσει ακόμη και... ένα σκέτο σετ ηχείων σε mini ηχοσύστημα: το μόνο που χρειάζεται είναι τροφοδοσία και για τα δύο και... voila!

Στην πρακτική μας δοκιμή συνδέσαμε το HA100 με τον ενισχυτή μας (Sony STR-5800ES), o οποίος είναι μεν ικανός αλλά δεν ενσωματώνει δέκτη Bluetooth, έτσι ώστε να ακούσουμε... δυνατά (με τα Bowers&Wilkins CM9 S2 βεβαίως) τα αγαπημένα μας αρχεία μουσικής από κινητό Android, χωρίς πρόβλημα. Δοκιμάσαμε, άλλωστε, και το δεύτερο προαναφερθέν σενάριο: συνδέσαμε απευθείας στο ΗΑ100 με καλώδια RCA ένα από τα καλύτερα προσιτά σετ ηχείων 2.1 της αγοράς, το Z533 της Logitech, ώστε αυτό να αποδώσει με τον ίδιο τρόπο μουσική από το ίδιο κινητό (το σετ αυτό τροφοδοτεί το subwoofer του και μέσω αυτού τροφοδοτούνται και τα στεροφωνικά ηχεία). Και στις δύο περιπτώσεις δεν αντιμετωπίσαμε κανένα απολύτως πρόβλημα: μουσική από τον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο φορητών συσκευών, από κάρτες μνήμης microSD συνδεδεμένες σε αυτές, από το Spotify, από το YouTube, απ' οπουδήποτε, βρήκε τον δρόμο της στα ηχεία μέσω του HA100 γρήγορα και εύκολα.

Αυτό το πρακτικό και χρήσιμο gadget έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 5 φίλοι ή φίλες του Αθηνόραμα Digital μέσα από την κλήρωση που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το E-Shop.gr. Το μόνο που έχουν να κάνουν όσοι και όσες θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήν είναι να γίνουν μέλη - το γνωστό... "να κάνουν Like" - στην επίσημη σελίδα του Αθηνόραμα Digital στο Facebook (τα ήδη μέλη λαμβάνουν μέρος στις κληρώσεις μας αυτόματα). Oι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital που προτιμούν να λάβουν μέρος μέσω e-mail και όχι μέσω Facebook μπορούν να συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση στα πεδία που παραθέτουμε στο κάτω μέρος της παρούσας σελίδας. Υπενθυμίζουμε ότι (α) η ηλεκτρονική αυτή διεύθυνση θα πρέπει να είναι λειτουργική, καθώς και ότι (β) ΔΕΝ λαμβάνει κανείς μέρος στις κληρώσεις αφήνοντας σχόλια στο παρόν άρθρο: μόνο μέσω "Like" της σελίδας μας στο Facebook ή αποστολή ονοματεπωνύμου και e-mail.

Η συγκεκριμένη κλήρωση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 31/7 και οι νικητές/νικήτριες θ' ανακοινωθούν στο Web site και στην επίσημη σελίδα του Αθηνόραμα Digital στο Facebook την Δευτέρα 1/8. Καλή επιτυχία σε όλους και όλες!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ