Το iPad Mini διαθέσιμο στις 28/11

Εγκαίρως για την εορταστική περίοδο, μαζί και το ανανεωμένο iPad

Με την... καθιερωμένη διαφορά φάσης σε σχέση με το εξωτερικό, αλλά και τις... καθιερωμένες υψηλότερες τιμές σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα ανακοίνωσε τη διάθεση και στη χώρα μας του καινούργιου μοντέλου tablet της αμερικανικής εταιρείας, του iPad Mini, καθώς και του ανανεωμένου μοντέλου iPad (που συνεχίζει να μην έχει "επίσημο" νούμερο αλλά εμείς αποκαλούμε 3.5). Έτσι και τα δύο θα είναι στη διάθεση του ελληνικού καταναλωτικού κοινού κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων - πάντοτε... θεωρητικά, πάντα, καθώς δεν υπήρξε στο παρελθόν και δεν νομίζουμε να υπάρξει κι αυτή τη φορά προβλέψιμη, αξιόπιστη διάθεση των προϊόντων αυτών στην αγορά. Ενδέχεται, με άλλα λόγια, να διοχετευθούν στη χώρα μας σε ικανοποιητικούς αριθμούς, ενδέχεται και όχι, με πιθανότερο σενάριο να παραμένει αυτό της μεγαλύτερης ζήτησης από την προσφορά.

Σε κάθε περίπτωση, η iSquare ανακοίνωσε και τις τιμές πώλησης των δύο νέων tablet της Apple... και τα νέα τα υποδεχόμαστε με την ίδια δυσαρέσκεια: τα μοντέλα Wi-Fi τιμολογούνται προς €359, €459 και €569 στις χωρητικότητες των 16, 32 και 64 GB αντίστοιχα - με άλλα λόγια €20 ακριβότερα απ' όσο τις συναντήσαμε στο ένα εκ των δύο Apple Store του Παρισιού, απ' όπου προμηθευτήκαμε το δικό μας iPad Mini πριν από 20 μέρες. Αν ο καταναλωτής επιθυμεί έκδοση Wi-Fi/3G, με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δηλαδή, θα πρέπει να προσθέσει €140 (!) περισσότερα ανά χωρητικότητα μοντέλου. Με άλλα λόγια, για το iPad Mini Wi-Fi/3G των 64 GB το αντίτιμο ανέρχεται στα €699, ποσό που μόνο ευθυγραμμισμένο με την ελληνική πραγματικότητα ή την βασική ιδέα του "προσιτού iPad" δεν μπορεί να θεωρήσει κανείς.

Το ανανεωμένο iPad... 3.5 - καθώς πρόκειται για "σιωπηλή αναβάθμιση" του iPad 3 που η Apple είχε κυκλοφορήσει μόλις έξι μήνες πριν - εμφανίζεται επίσης ακριβότερο κατά €20 έως €30 ευρώ σε σχέση με το παρόν μοντέλο. Τη διαφορά των χρημάτων θεωρούμε ότι την αξίζει το καινούργιο μοντέλο, ειδικά σε βάθος χρόνου, η εμφάνισή του στην αγορά δεν παύει ωστόσο να είναι ωφέλιμη για τους νέους κατόχους του και... εκνευριστική για τους υπάρχοντες, των οποίων τα iPad 3 από μία πλευρά "απαξιώθηκαν" πολύ συντομότερα απ' όσο θα ήθελαν. Όπως θα περίμενε κανείς, το "πλήρες" iPad, που φέρει και την υπέροχη οθόνη ιδιοτήτων Retina, ξεκινά από τα €529 για το απλούστερο μοντέλο και φτάνει έως τα... €869 για το πλέον εξοπλισμένο. Παραδόξως, το καλύτερο δυνατό tablet που έχει να προτείνει η Apple κοστίζει €110 λιγότερα από το αντίστοιχο κορυφαίο μοντέλο του... iPhone 5. Όπως λένε και στο ελληνικό Twitter... "βρες το λάθος"!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ