Τablet με Windows RT, από... λίγους

Η Microsoft περιορίζει τον αριθμό των κατασκευαστών, έστω και προσωρινά

Είναι μεγάλη η σειρά και γκάμα των ενδεικτικών στοιχείων που "προδίδουν" το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η Microsoft τα Windows 8 και τα Windows RT (την έκδοση του νέου λειτουργικού για επεξεργαστές ARM και προορισμένη αρχικά για χρήση αποκλειστικά σε tablets). Η αμερικανική εταιρεία, ωστόσο, ειδικά στην περίπτωση των RT, δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει ακόμη και σε... δυσάρεστες πιθανώς επιλογές απέναντι στις συνεργάτιδές της κατασκευάστριες, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το ξεκίνημα των καινούργιων Windows στις 26 Οκτωβρίου δεν θα χαρακτηριστεί από μετριότητα.

Συγκεκριμένα: σύμφωνα με πηγές έγκυρης κινεζικής εφημερίδας (που αναμφίβολα προέρχονται από την αλυσίδα παραγωγής μεγάλων κατασκευαστών της Άπω Ανατολής), η Microsoft είναι πλέον εξαιρετικά προσεκτική όσον αφορά στο ποιές εταιρείες θα έχουν το δικαίωμα να κατασκευάσουν tablets με Windows RT. Ο κολοσσός του Redmond ζήτησε από τους σχεδιαστές των chip που θα στηρίξουν το νέο λειτουργικό, να επιλέξουν έως δύο κατασκευαστές το πολύ, με τους οποίους θα συνεργαστούν για να φέρουν στην αγορά νέα tablets. H nVidia επέλεξε την Asus και τη Lenovo, η Texas Instruments την Toshiba και η QualComm την Samsung και τη Hewlett Packard.

Η HP, ωστόσο, έχει δεδηλωμένα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό tablet με Windows 8 και όχι Windows RT (με επεξεργαστές Intel και όχι ARM δηλαδή), οπότε είναι πιθανό τη θέση της να πάρει η Dell (παρά το γεγονός ότι έχει μικρή εμπειρία από tablet αυτού του τύπου). Αυτό σημαίνει πως, επιβεβαιωμένα, στα τέλη Οκτωβρίου θα έχουμε διαθέσιμα tablet με Windows RT μόνο από τις Asus, Lenovo, Toshiba και Samsung - και φυσικά το tablet της ίδιας της Microsoft, το Surface. Όλοι οι υπόλοιποι κατασκευαστές (σύμφωνα με τις ίδιες πηγές) θα λάβουν από τη Microsoft άδεια διάθεσης tablet με Windows RT από τον Ιανουάριο και μετά. Με άλλα λόγια, ακόμη και παραδοσιακοί συνεργάτες της αμερικανικής εταιρείας, όπως η HTC, η LG, η MSI κλπ. θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο "δεύτερο κύμα" από tablet με Windows RT, την άνοιξη. Θα έχει ως αποτέλεσμα η επιλογή της Microsoft ποιοτικότερα και περισσότερο θελκτικά tablets τον Οκτώβριο ή μακροπρόθεσμα θ' αποδειχθεί υπερβολικά αυστηρή; Όπως πάντα, ίδωμεν!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ